Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rüzgar Katliamı!

Bir tarafta Aydın’da maden kapatıp zeytin ormanı haline getirenler diğer tarafta İzmir’de rüzgar enerjisi santralı için 1000 ağaç kesenler. Ovacık’ta köylüler santral için ağaçların işaretlenmesiyle ayaklandı, şirket ise kesime başladı.

yapi.com.tr
Rüzgar Katliamı!

DHA'nın haberine göre, Türkiye’de bir taraftan kömür çıkarılan bir maden kapatılarak yerine 13 bin ağaçlık zeytin ormanı yaratılırken, diğer taraftan zeytin ağaçları yok edilerek santrallar yapılıyor. İzmir Urla’da Ovacık köyünde rüzgâr enerjisi santralı için türbinleri taşıyacak TIR’ların geçmesi için 1000 ağaç kesiliyor. Danıştay’a yürütmenin durdurulması için başvuran ve sonucu bekleyen  köylüler, dev RES parçalarının TIR’larla taşınması için yol kenarında 300, santralın kurulacağı yere kadar yeni yol açılması için de bine yakın ağacın kesilmek üzere işaretlendiğini belirtip mücadele edeceklerini söyledi. Manisa’nın Soma ilçesindeki Yırcalı köylülerinin, termik santral kurulacak olan arazilerindeki 6 bin zeytin ağacının iş makineleriyle sökülmesine rağmen verdikleri mücadele, doğalarını korumak isteyen başka köylüler için de örnek oldu.

Köylüler adına mücadeleyi sürdüren Ovacık Muhtarı Veysel Erköse, yeni Yırcalar yaşanmaması için çabaladıklarını söyledi. Mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan Erköse “Bir çam ağacı hemen yetişmez. Yüzyıllık ağaçlar var. Biz köylüler, ağaçlar zarar görmesin diye çok çaba gösterdik. Ama şimdi birileri geldi ve o güzelim ağaçları para için kesip atacaklar. Buradaki ağaçlar kesilecek, ormanın ortasından yeni yol açılacak. Bu vicdana sığar mı?” diye konuştu.

RES yapacak firma ise bölgedeki çalışmalarını hızlandırdı. Firma, köylülerin Mersin Boğazı olarak adlandırdıkları bölgedeki türbinleri kurmak için bölgeye ekiplerini gönderdi. Yüz yaşına yaklaşmış olan bine yakın çam ağacının kesimine başlandı. Ancak bölgeye gelen köylülerin tepkileri üzerine şirket kesime ara verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-katliami_126872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!