Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Edirne'de Restorasyon Hamlesi

Edirne'de, II. Murat zamanında yaptırılan ve günümüzde sadece minaresi ayakta kalan Şeyh Şüceaddin Cami'nin yeniden inşası için çalışma başlatıldı. Osmanlı-Rus Savaşı'nda yıkılan tarihi Gazimihal Hamamı da restore edilecek.

yapi.com.tr / AA
Edirne'de Restorasyon Hamlesi

Günümüzde sadece minaresi ayakta kalan Şeyh Şüceaddin Camisi, aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tabakhane Caddesi'ndeki caminin bulunduğu alanın kamulaştırma işleminin tamamlandığını söyledi. Cami arazisinin mülkiyetinin, kamulaştırma sonrasında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Göreve ilk geldiğim günlerde bölgeyi gezdiğimde çok hoş bir manzarayla karşılaşmadım ve hemen buranın ihyası için çalışmalara başladık. Kamulaştırma işlemini İl Özel İdaresi aracılığıyla 130 bin liraya tamamladık. Şeyh Şüceaddin Karamani'nin mezarının da bulunduğu yere, Bulgaristan'ın Şumnu kentindeki bir camide gördüğüm şadırvanın aynısından türbe yapacağız".

Şahin, Edirne Müze Müdürlüğü'nün, caminin oturum alanının tespiti ve projelendirme çalışmaları için kazılara başladığını ifade etti. Caminin fotoğraflarının arandığını vurgulayan Şahin, "Cami aslına uygun olarak projelendirilecek" diye konuştu.

592 yıllık hamam restore edilecek

Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleriyle Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen Gazimihal Hamamı da restorasyona girecek. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından fizibilite çalışmalarına başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, işlemler sonrasında restorasyona başlayacağı bildirildi. Yıllardır metruk halde duran hamamın restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını bildiren Vali Dursun Ali Şahin, şunları kaydetti:

"Tam şehrin girişinde bulunan bu tarihi zenginliğimiz bakımsızlığı nedeniyle hiç hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Yapılacak röleveden ve kazı çalışmalarının ardından projelendirip, en kısa sürede restorasyon ihalesini yapacağız. Hamamın restorasyonunun tamamlanmasıyla şehrimizin Avrupa tarafından girişi hoş olmayan görüntüden kurtulacak".

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirnede-restorasyon-hamlesi_124958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!