Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir Hastanesi İhalesi Pazarlıkla Verildi

Sağlık Bakanlığı, Aydın’ın Efeler ilçesine yapılması planlanan 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımı için pazarlık usulüyle ihale düzenledi.

yapi.com.tr
Şehir Hastanesi İhalesi Pazarlıkla Verildi

COVID-19 salgını nedeniyle vaka sayıları hızla tırmanıp hastaneler dolarken Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi ihalesi, pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü 15 Eylül tarihinde “Aydın 950 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Aydın’ın Efeler İlçesine yapılacağı açıklanan Aydın Şehir Hastanesi ihalesi için Kolin İnşaat ve Zey Yapı İş Ortaklığı ile 4 Kasım tarihinde 976 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; milyonlarca liralık ihale, acil durumlarda kullanılması gereken Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesindeki “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hükmünden yararlanılarak pazarlık usulüyle yapıldı.

Samsun Şehir Hastanesi’nde de 1 Milyar TL
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırım Genel Müdürlüğü, 27 Ağustos tarihinde de “Samsun 900 Yataklı Şehir Hastanesi” için ihale düzenledi. Yine Kamu ihale Kanunu’nun tartışmalı pazarlık usulüyle düzenlenen ihale 1 milyar 69 milyon TL’ye Gürbağ İnşaat Şirketi’ne verildi. Sağlık Bakanlığı ile Gürbağ İnşaat Şirketi arasında da 3 Kasım tarihinde de sözleşme imzalandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-hastanesi-ihalesi-pazarlikla-verildi_182884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!