Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sinpaş'tan 3 Milyar Liralık 'Kentsel Dönüşüm' Bütçesi

Kentsel dönüşüm kervanına Sinpaş da katıldı. Daha önce Frakfurt’ta dönüşüm yapacağını açıklayan şirket İstanbul’da da kentsel dönüşüm adreslerini belirledi. Anadolu yakasında 4 bin hak sahibi ile görüşmelere başlayan şirket, dönüşüme 3 milyar liralık bütçe ayırdı.

yapi.com.tr
Sinpaş'tan 3 Milyar Liralık 'Kentsel Dönüşüm' Bütçesi

Sinpaş Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sinpaş Yapı, gözünü Anadolu yakasına dikti. Kentsel dönüşüm projeleri için bir ekip kuran ve 2,5 yıl araştırma yapan şirket ofislerini açtı, anlaşmalara başladı. İlk etapta Yenisahra, Üsküdar, Acıbadem ve Çamlıca ile ilgilendiklerini belirten Sinpaş Yapı iştiraki Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “Toplamda 3 milyar lira yatırımla bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kentsel dönüşüm için 4 bin kişiyle aktif görüşmelere başladık. İnşaatlar ise 2015 yılında başlar” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre inşaata Ataşehir Yenisahra’dan başlayacaklarını belirten Çelik, 80 dönümlük bir alanda çalıştıklarını ve sözleşmeleri imzalamaya başladıklarını dile getirdi. Acıbadem’de 440 haneli bir siteyi yenileyeceklerini belirten Çelik, İstanbul’un pilot kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de bir ofis açtıklarını ve araştırma yaptıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm yasasını eleştiren Çelik, mevcut koşullarda TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ’ın avantajlı konumda olduğunu söyledi.

Dönüşümünde özel sektörün önünün açılması için ek düzenlemeler gerektiğini belirten Çelik, “Yaptığımız tüm çalışmalarda hak sahibi kaç emsal alıp bize nasıl bir daire verirsiniz diye soruyor. Biz hiçbir görüşmemizde size şu emsali alırız vaadinde bulunmuyoruz. Ama bunu yapan şirketler var. Oysa yeni bir düzenlemeyle kentsel dönüşüm alanlarında verilecek emsal belli olsa herkes eşit şartlarda olur ve görüşmeler bu denli uzamaz. Mevcut şartlarda söylenildiği gibi 15-20 yılda 6.5 milyon konutun yenilenmesi mümkün değil” dedi. Kentsel dönüşümün Bağdat Caddesi gibi rantın daha yüksek olduğu bölgelerde yoğunlaştığına dikkat çeken Çelik, “Aslında dönüşüm Sultanbeyli gibi ilçelerde olmalı” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpastan-3-milyar-liralik-kentsel-donusum-butcesi_122405.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!