Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Ulaşım Ana Planı Yok, Ama Ulaşım Planları Var"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara’nın Ulaşım Ana Planı’nın yok aşamasında olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
"Ulaşım Ana Planı Yok, Ama Ulaşım Planları Var"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde bugün yapılan basın toplantısında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara’da Ulaşım Ana Planı’na rağmen, ulaşım planlarının devam ettiğini söyledi. Mamak bölgesine yapılması planlanan Terminal projesini değerlendiren Candan, “ Mamak bölgesi Natoyolu’nda terminal planı var. Plan değişikliği askıya çıktı. Ulaşım Ana Planı’nı etkileyecek terminal planı varken, ulaşım ana planı hala yok. Terminal projesi  bütünlük içerisinde planlanması gereken bir süreç, Ulaşım Ana Planı şu anda yok aşamasında. 20 yıl önce bölgede konutlar yapıldı, ticaret merkezi var, terminalle bir anda yoğunluk oluşmaya başlayacak, bu yoğunluğun İmar planları ve Ulaşım Ana Planı ile tartışılması gerekiyor. Ulaşım Ana planı bu haliyle minare kılıf planı olacak. Parçacıl yaklaşımlar Ulaşım Ana Planı’nın sağlıklı olmayacağını gösteriyor.Ulaşım Ana Planı uyumaya bırakıldı hiçbir bilgi verilmiyor. Planı’nın alt okumasını yapacağız ve süreç davalıksa yargıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“Ofisleri bilgi vermiyor”

Ulaşım Ana Planı ofisinin yanlış bilgilendirmede bulunduğunu kaydeden Candan, “Ankara’nın hala bir Ulaşım Ana Planı yok ama ulaşım planları var. Gazi Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi protokolüne göre Ulaşım Ana Planı yapılacaktı ama süreçle ilgili çıt yok. Ulaşım ana planı ofisi Ankara kenti genel yapısı 2013 kitabını bastıklarını web sitelerinden duyurdular, üç kez yazı yazdık, Ankara Kitabı almak istedik, Mayıs ayında basıldığı söylenen kitap, henüz olmadığı söyleniyor. Yanlış bilgilendirme yapıyorlar” dedi. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-ana-plani-yok-ama-ulasim-planlari-var_125061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!