Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Ulaşım Projelerini Engellemek İsteyenlerin Niyeti Düzgün Değil"

İstanbul Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren ve İstanbul'u Bursa üzerinde İzmir'e bağlayacak otoyolda yapılan çalışmalara değinen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bu projeleri engellemek isteyenler, rahatsız olanlar var. Demek ki bunların niyeti düzgün değil" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Ulaşım Projelerini Engellemek İsteyenlerin Niyeti Düzgün Değil"

Foto: Ahmet Dumanlı (AA)

Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü köprüden üçüncü havalimanına, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a kadar çoğu projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar olduklarını söyledi. Elvan, İstanbul Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren ve İstanbul'u Bursa üzerinde İzmir'e bağlayacak otoyolda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları anlattı:

"Bu projeleri engellemek isteyenler, rahatsız olanlar var. Bugün İstanbul'dan, Pendik'ten İzmir'e 8-10 saatte gidiyorsunuz. Eğer biz otoyol projemizi gerçekleştirirsek 3 saatte, 3 saat 15 dakikada İzmir'e ulaşacaksınız. Bundan birileri rahatsız oluyorsa demek ki bunların niyeti düzgün değil. İzmir'e 3,5 saatte ulaştıracak bir otoyala sizleri kavuşturacağız".

 
"TEM yolunda belli bir mesafede 3 şeritlik yol 5 şeride çıkarılacak"

Pendik'ten çıkıldığında karşı tarafa ulaşmak için 1,5 saatlik bir yolla dolanarak Altınova'ya ulaşıldığına işaret eden Elvan, "Biz Körfez üzerinde Dilovası'ndan Altınova'ya uzanan bir asma köprü yapıyoruz. İnşallah bu ayın 15'inde Başbakanımız'la birlikte köprünün ayaklarını denize yerleştireceğiz ve önümüzdeki yıl bu köprü hizmet vermeye başlayacak. 1,5 saatte ulaşılan Altınova'ya bu köprüyle 6 dakikada ulaşacaksınız" dedi.

Elvan, kalkınma için olmazsa olmazların başında ulaşım altyapısının geldiğini belirterek, Dilovası'ndan itibaren TEM yolunda belli bir mesafede 3 şeritlik yolun da 5 şeride çıkarılacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilişkin geçmişte yapılan eleştirileri hatırlatan Elvan, gelinen noktada havalimanında yaşanan yoğunluğa dikkati çekerek, havalimanının gelişmesi için yeni bir pist yapımının da söz konusu olduğunu dile getirdi.
 
Yüksek hızlı tren test sürüşlerine başlıyor

Yüksek hızlı tren konusunda yapılan son çalışmalara ve gelinen noktaya da değinen Elvan, "Bir kaç gün içinde Pendik'le Eskişehir arasında test sürüşlerine başlıyoruz. Aşağı yukarı tüm altyapı çalışmalarımız bitti, sinyalizasyonla ilgili bir takım eksiklerimiz var. En kısa sürede onları da gidereceğiz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ulasim-projelerini-engellemek-isteyenlerin-niyeti-duzgun-degil_117749.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!