Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Umut Sarının İçinde' Eğitimleri Başladı

SİF İş Makinaları’nın Türkiye’de afet sonrası arama kurtarma çalışmaları konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için AKUT işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Umut Sarının İçinde' projesi kapsamında verilen eğitimlerin ilk kuru 15-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2’nci kur eğitimler ise 13 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak.

yapi.com.tr
'Umut Sarının İçinde' Eğitimleri Başladı

Eğitimlerin ardından operatörler 'Afet Lojistik Uzmanı Sertifikası' almaya hak kazanıyor. Böylece bu operatörlerin, can ve mal kaybına, yaralanmaya yol açan deprem, heyelan, su baskını, kaya ve çığ düşmesi gibi doğal afetler esnasında daha bilinçli bir şekilde arama kurtarma yapması ve iş makinalarını daha doğru bir şekilde kullanması bekleniyor. Eğitim alan operatörler sadece Türkiye için değil diğer ülkelerde olabilecek herhangi doğal afet durumunda da arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışabilecek.

Hedef 5 yılda sertifikalı 1000 belediye operatörü

Senede 5 kur halinde düzenlenmesi planlanan eğitimlerin her bir kurunda en az 20 operatörün eğitilmesi hedefleniyor. Projenin bir sonraki adımında 5 yıl içerisinde 1000 iş makinası operatörüne ulaşılması amaçlanıyor. AKUT Ataşehir Eğitim Enstitüsü’nde hafta içi akşam, hafta sonu ise tüm gün süren eğitimler teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Yaklaşık 30 farklı başlıkta verilen eğitimlerin pratik bölümü için açık alanda bir enkaz simülasyonu kuruluyor ve operatörler bu enkaz alanında iş makinası kullanma pratiği yapıyor. Eğitimler sırasında SİF İş Makinaları tarafından temin edilen JCB marka iş makinaları kullanılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/umut-sarinin-icinde-egitimleri-basladi_108344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!