Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Unkapanı'nın 'Kuşlar'ı Restorasyonda

Heykel sanatçısı Kuzgun Acar’ın Kuşlar heykeli, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı tarafından restore ediliyor.

yapi.com.tr
Unkapanı'nın 'Kuşlar'ı Restorasyonda

Hürriyet'in haberine göre, 1967’den bu yana İMÇ’nin sembolü haline gelen Kuşlar heykelinin son yıllarda yıpranmaya başlaması, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı'nın dikkatini çekti. Vakıf, 2013 yılında İMÇ yönetimi ve Fatih Belediyesi’nin de desteğiyle Kuşlar heykelinin restorasyon ve konservasyon işlerini üstlendi.

Restorasyon ve konservasyon çalışmaları için uzmanı sanatçı ve akademisyenlerin bir araya geldikleri Bilim ve Danışma Kurulu oluşturuldu. Çalışmalar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservasyon Bölümü’nden Uzman Yrd. Doç. Özer Aktimur tarafından sürdürülüyor.

Restorasyon çalışmalarının başında öngörülenden çok daha fazla hasara uğradığı anlaşılan heykelin, yıllardır asılı durduğu dış cephe duvarı üzerine, eserin restorasyon sürecinde olduğunu bildiren bir afiş asıldı.

Restorasyon çalışmaları Özer Aktimur’un İstanbul Seyrantepe’deki atölyesinde devam ediyor. Aktimur’un hazırladığı rapora göre, eserin farklı bölümlerinde iki düzeyde hasar bulunuyor; nispeten sağlam sayılabilecek yüzeylerde mekanik müdahalelerde bulunulsa da, çok hasarlı olan bölümler yalnızca kimyasal tekniklerle temizlenebiliyor.

Restorasyon tamamlandığında Kuşlar heykeli, yeniden ait olduğu ve özdeşleştiği yerinde İstanbullularla beraber olacak.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, restorasyon sonrasında eserin İMÇ’ye iadesiyle birlikte bir dizi etkinlik de düzenlemeyi planlıyor. Hem eserin hem de sanatçının kamuoyunca bilinirliğinin artması, sanat eserlerinin korunması ve bu alanda uygulanan teknikler konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi, sanatın kent yaşamı içindeki öneminin vurgulanması gibi amaçlarla düzenlenecek panelde, Kuzgun Acar’ın öğrencileri ve konunun uzmanlarının bir araya gelecekler. Ayrıca sanatçının diğer çalışmalarına da referans olacak bir teatral performans da bu panele eşlik edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unkapaninin-kuslari-restorasyonda_128515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!