Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: TMSF Gayrimenkul Satacak

Vatandaş Konut Alırken Ulaşıma Öncelik Verdi!

GYODER tarafından hazırlanan konut piyasası raporuna göre konut alırken ulaşım, sosyal çevre, depreme dayanıklılık, otopark, sosyal donatılar, güvenlik, yeni bina olması gibi unsurlar ön plana çıktı. İlk sırada yer alan etken ise ulaşım avantajı oldu

yapi.com.tr
Vatandaş Konut Alırken Ulaşıma Öncelik Verdi!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından yapılan Gayrimenkul sektörü ve İstanbul konut piyasası saha araştırma raporu’na göre konut alırken dikkat edilen konular arasında ulaşılabilirlik, sosyal çevre, depreme dayanıklılık, otopark, fiyat, yeşil alan, sosyal donatılar, yeni bina olması ve aidat gibi etkenler yer alıyor.

Rapora göre, konut tercihinde en önemli unsur konutun bulunduğu yerdeki ulaşım imkânları. Ulaşım avantajının yanı sıra sosyal çevre de diğer bir öne çıkan unsur olarak beliriyor. Depreme dayanıklılık da yine vatandaş için önemli konular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Araştırmaya göre, konut alımında en çok önem verilen unsurlar olan ulaşım ve sosyal çevreyi sosyal imkânlar ve otopark faktörleri takip ediyor.

Milliyet'ten Yavuz Karaman'ın haberine göre, alıcıların kadın ve erkek olarak ayrı ayrı incelendiğini raporda, hem kadınlar hem erkekler için ev alırken en çok dikkat edilen hususlar arasında yine ulaşım kolaylığı ve sosyal çevrenin ön plana çıktığı görülüyor. Ancak kadınlarda bu iki faktöre önem verenlerin erkeklere kıyasla daha fazla olduğu belirtiliyor. Erkeklerde ise konutun depreme dayanıklılığı ve otopark olup olmamasına önem verenlerin oranı kadınlara kıyasla daha yüksek.

Sosyal çevre tercih sebebi

Evli ve bekar konut alıcılarının da incelendiği saha araştırmasında, ilk üç sırada yer alan faktörler ulaşım kolaylığı, sosyal çevre ve depreme dayanıklılık oldu.

Ancak evli olan kişilerde ev alırken sosyal çevreye önem verdiğini söyleyenlerin oranı bekârlara kıyasla daha yüksek. Bekârlarda ise depreme dayanıklılığa verilen önem daha fazla.

Tüm yaş grupları değerlendirildiğinde ise konut alımında en çok önem verilen faktör ulaşım kolaylığı olarak öne çıkıyor. Tüm gelir grupları için de konut alımında önem taşıyan ilk iki faktör ulaşım kolaylığı ve sosyal çevre oldu.

Otopark olması konutun fİyatını artırıyor

Raporda, konut fiyatlarına etki eden en önemli unsurun konutun bulunduğu yerdeki ulaşım kolaylığı olduğu vurgulanıyor. Bu araştırmada otopark ikinci sırada gelirken, konutun bulunduğu yerdeki sosyal imkânlar ve sosyal çevrenin de konut fiyatını etkilediği düşünülüyor.

Konutun yeni bina olması ve bulunduğu yerdeki yeşil alan da konut fiyatlarına etki eden faktörler arasında yer alıyor. Konut alımında en çok dikkat edilen konular olan

ulaşım kolaylığı, sosyal çevre, sosyal imkânlar, otopark gibi konuların aynı zamanda konut fiyatını da en çok etkileyen konular olduğu görülüyor. Depreme dayanıklılık kriteri ise değer artırmayan bir unsur olarak dikkat çekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vatandas-konut-alirken-ulasima-oncelik-verdi_115550.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!