Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Volvo İş Makinaları 180. Yılını Kutluyor

Türkiye'de ASC Türk satış ve satış sonrası hizmetleri güvencesi altında olan Volvo İş Makinaları, yola çıktığı mütevazi girişimlerden dünyanın en büyük ve en güvenilir iş makinaları üreticilerinden biri haline geldi.

yapi.com.tr
Volvo İş Makinaları 180. Yılını Kutluyor

p>1832’de İsveç Eskilstuna'da Johan Munktell’in küçük teknik atölyesi açıldığında, bunun 130 ülkede kendi ürünlerini pazarlayacak bir firmanın habercisi olduğunu kimse bilemezdi. Munktell’in atölyesi başlangıçta baskı makinaları, torna tezgahları, delici ve öğütücü makinalar üzerine uzmanlaşmıştı. Ancak atölye, 1906 yılında bir yol silindiri olan ilk iş makinasını üretti. Bu sırada Stokholm’de Jean ve Carl Gerhard Bolinder kardeşler, 1844 yılı itibariyle, yaklaşık 50 yıl sonra İsveç’in ilk içten yanmalı makinasını üretecek olan kendi firmalarını kurdular. 1932 yılında bu iki firma AB Bolinder-Munktell adı altında bir evlilik gerçekleştirdi. Volvo’nun 1950 yılında satın alınan Bolinder-Munktell, 1995 yılından itibaren Volvo olarak bilinmeye başlayacaktı.

Volvo İş Makinaları, 20. yüzyılın ortalarında tamamıyla yeni iki pazar segmenti oluşturdu. İlk olarak 1954 yılında sektörün ilk tekerlekli yükleyicilerini piyasaya sürdü. Paralel kaldırma kolu sistemi, çabuk bağlama aparatı ve yenilikçi arka yükleyici ile bu yenilikçi makina, oyunun kurallarını değiştiren özellikleriyle daha ağır yüklemeleri ve daha yüksek koparma kuvvetini mümkün kıldı. Müşterilerin her araziye uygun bir taşıyıcı talep etmesiyle ise 1966 yılında Volvo, dünyanın ilk seri üretim belden kırma kaya kamyonunu üretti. Bu taşıyıcıların ilk modeli olan Gravel Charlie, şimdi Volvo’nun Eskilstuna’da bulunan Munktell Müzesi’nde sergileniyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/volvo-is-makinalari-180-yilini-kutluyor_102657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!