Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Aslında Pahalı Bir Proje Ofisiyiz"

DOKA Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay: Pahalı bir proje ofisiyiz aslında; İstanbul’da, çok tecrübeli inşaat mühendislerinden oluşan 12 kişilik bir proje ekibimiz var. DOKA’nın bütün bilgi birikimi mühendislik üzerine; en güçlü olduğumuz alan teknik hizmetimizin çok iyi olması.

yapi.com.tr
"Aslında Pahalı Bir Proje Ofisiyiz" Ender Özatay

Mistral Tower / İzmir

Yatırımcı: Mistral Yatırım Yapı Gayrimenkul A.Ş.
Yüklenici: Miray İnşaat A.Ş.
Kullanılan Kalıp Sistemleri: Framax Xlife panel sistemi, şaft platformu, çelik yuvarlak kolon kalıbı, H20 eco P ahşap kiriş, Doka plywood’u

Projede Kullanılan Kalıp Miktarları: Konut kulesi için yarım set çekirdek şaftı, ofis kulesi için yarım set çekirdek şaftı
Yuvarlak Çelik Kolon Kalıbı: 50 cm’den başlayıp 140 cm’e kadar değişen çaplarda 15 km kolon kalıbı
Doka’nın ilk kalıp teslimatı: Haziran 2014 kalıplar
Kullanılan Hidrolik Sistemler: Xclimb 60, hidrolik rüzgar koruma perdesi

Doka Xclimb 60 teslim tarihi:

146 m yükseklikteki konut kulesi için teslim Ekim 2014
205 m yükseklikteki ofis kulesi için teslim Aralık 2014
Bitirme tarihi: Ofis kulesi kaba yapı Ocak 2016

Zorluk: Projede konut kulesi kat planları, doğrusal bir yönde devam etmiyor; bina kat planları, her katta dönüyor. Bu dönüş hareketi, bina yüksekliği boyunca 4 sefer yön değiştiriyor. Bu kat dönmesine adapte olabilecek ve aynı zamanda güvenlikten ödün vermeyecek bir koruma perdesi sistemine ihtiyaç duyulmakta.

Çözüm: Doka Koruma Perdesi sistemi Xclimb 60 rüzgar panelleri, binanın standart dönüş eksenine uyum sağlayabilecek ayak sistemi ile binanın dönüş hareketine uyum sağlayacak şekilde yerleştirildi. Dönüş olan katlara özel, panellerin yatay hareketine imkan veren ayaklar, vinç gerektirmeden hidrolik olarak yükselebilmesi için Mistral projesine özel olarak tasarlandı. Ofis ve konut bloğu içinde 3,5 kat yüksekliği, bu şekilde kapatıldı.

Projede Kullanılan Framax Xlife Çerçeveli Sistem Panel Kalıbı

Güvenlik ve kolay uygulama unsurlarıyla performansı yüksek bir sistem olan Framax Xlife perde sistemi, kalıp ile ilgili sorunları hızlı ve verimli bir şekilde çözmenizi sağlıyor. Sistemin en önemli özelliklerinden biri de plastik kaplı özel Xlife plywood. Bu özel plywood sayesinde 300 döküme kadar plywood değiştirmeksizin döküm yapılabiliyor. Sıcak daldırma galvaniz kaplı çelik çerçevelerde, ayrıca beton yapışmasını engelleyici son kat kaplama tatbik ediliyor. Bu nedenle yüzey temizliği çok kolay ve uzun ömürlüdü. Framax panel genişlikleri 30 cm, 45 cm, 60 cm, 90 cm,120 (Universal), 135 cm ve 240 cm, yükseklikleri ise 135 cm, 270 cm ve 330 cm. Hem yatay hem de düşey kullanılabilen panoalar, bu nedenle her türlü yüksekliğe hitap ediyor. Framax Xlife sistemi özel aparatları ve aksesuarları sayesinde tek taraflı beton dökümlerinde ve dairesel perdelerde de kullanılabiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/aslinda-pahali-bir-proje-ofisiyiz_128718.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!