Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bakanlık Yarışmayı İlan Etmek için Neyi Bekliyor?”

Saraçoğlu Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın yarışma süreci ile ilgili konuşan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, "Tüm yarışma hazırlıkları tamamlanmışken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı ilan etmek için neyi bekliyor?" dedi.

yapi.com.tr
"Bakanlık Yarışmayı İlan Etmek için Neyi Bekliyor?”

Saraçoğlu Mahallesi’nin yarışma yoluyla kente kazandırılması anlaşması üç kurum arasında yapıldı. Saraçoğlu'nda projelerin yarışma ile elde edilmesi karara bağlandı. Akademisyenler, mimarlar ve şehir plancılardan oluşan jüri üyeleri belirlenmesine rağmen yarışma ilan edilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek yarışmanın ilan edileceğini duyurmuştu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yavaşlattığını iddia ederek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışma jüri üyelerinin belirlenmiş olmasına rağmen yarışmayı ilan edecek bir süreci yavaşlattı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizler sözümüzün arkasındayız. Saraçoğlu Mahallesi’nin yıkılmasına karşı yapıcı ve katılımcı bir süreçle kamusal kullanımı için elimizi taşın altına koyduk. Ankara’ya yakışır şekilde kente kazandırılması, katılımcı süreçte örnek teşkil edecek şekilde kamusal alan olmasını anlamlı buluyoruz. Tüm yarışma hazırlıkları tamamlanmışken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı ilan etmek için neyi bekliyor” şeklinde konuştu.

Candan, “Saraçoğlu Ankara’nın en değerli yerlerinden biridir, kamu yararına Güvenpark aksıyla birlikte kentin çekim merkezi olma potansiyeline sahiptir. Kente kazandırılmalıdır. Başkentliler Saraçoğlu’nun terk edilmiş, halini değil, sosyal hayatın içinde kentin incisi olacak halini hak ediyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-yarismayi-ilan-etmek-icin-neyi-bekliyor_127014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!