Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güllüce'den "Saraçoğlu" Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tarihi Saraçoğlu Mahallesi için kimsenin net bir projesinin olmadığını belirterek, “Saraçoğlu AVM olmayacak. Düşünen her insanın düşüncesine ihtiyacımız var” diye konuştu.

yapi.com.tr
Güllüce'den "Saraçoğlu" Açıklaması!

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, akibeti uzun süredir tartışılan Saraçoğlu Mahallesi’nin geleceğiyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Güllüce, birçok tarihi olaya şahitlik eden Saraçoğlu Mahallesi’nin nasıl değerlendirileceğinin yarışmayla belirleneceğini söyledi.

AVM falan filan değil

Bu alandan herkesin faydalanması gerektiğini vurgulayan Güllüce, “Birçok kurumla görüşmeler yapıyoruz. Ne yapılacağını belirlemek için yarışma düzenleniyor. Kimsenin kristalleşmiş, kesinleşmiş bir projesi yok. Benim de yok. Öyle ticari filan olması da düşünülmüyor. Nasıl olmalı ki orası en iyi olsun. O binaların çoğu da riskli. Ne yapılması gerektiğiyle ilgili yarışma düzenleniyor.  Ondan sonra da buna karar verilecek. AVM falan filan değil ama ne? Nasıl olmalı ki orası en güzel olsun. Burada her düşünen insanın düşüncesine de ihtiyacımız olduğunu da söyleyebilirim” dedi.

7 bin 239 riskli yapı var

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Ankara’da 3 bin 582 bina, 6 bin 759 konut ve 480 dükkan olmak üzere toplam 7 bin 239 birimde risk tespitinin tamamlandığını belirten Güllüce, “Bu binaların yıkım ve yeniden yapım süreci hızla devam ediyor” bilgisini verdi. Gülüce, Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM)  eni iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaların sürdüğünü de açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulluceden-saracoglu-aciklamasi_126521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!