Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saraçoğlu için İmzalar Atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ile Maliye Bakanı Şimşek arasında imzalanan protokolle, Saraçoğlu Mahallesi'nde tarihsel ve sosyal doku korunarak yeni yaşam alanı oluşturulacak.

yapi.com.tr/AA
Saraçoğlu için İmzalar Atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında imzalanan protokolle, tarihsel değeri bulunan Saraçoğlu Mahallesi'nin aslına uygun dönüşümü için çalışma yürütülecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol kapsamında iki bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle mahallenin en uygun kullanımına yönelik fikir projelerinin üretilmesi için kamuoyuna duyuru yapacak.

Bu çalışmalar, oluşturulacak heyet tarafından incelenerek, uygulanmaya hak kazanan fikir projeleri belirlenecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, fikir projelerinin teminine yönelik sekretarya görevini yapacak. Bakanlık, uygun görülecek fikir projesine göre uygulama projelerinin hazırlığını yürütecek. Ayrıca inşaat ve işlemlerin, uygulama projelerine uygun yapılmasını denetleme ve denetlettirme yetkisine sahip olacak.

Proje finansmanını Maliye Bakanlığı üstlenecek

Fikir projesi ve buna göre hazırlanacak uygulama projelerinin finansmanını Maliye Bakanlığı üstlenecek. Bakanlık, uygulama projelerinde belirtilen işlerin yapımı için sahayı yüklenici firmaya boş ve sorunsuz şekilde teslim edecek.

Protokolle, tarihsel değeri bulunan Saraçoğlu Mahallesi'nin dönüşümünün aslına uygun yapılması hedefleniyor. Ankaralılar için eşsiz bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanan çalışmada, tarihsel ve sosyal doku da korunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-icin-imzalar-atildi_125764.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!