Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Saraçoğlu, Riskli Alan Değil!

Kızılay’ın yanı başındaki Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nin geleceği merak edilirken, Danıştay 14. Dairesi önemli bir karara imza attı.

yapi.com.tr
Saraçoğlu, Riskli Alan Değil!

Hürriyet'in haberine göre, Saraçoğlu Mahallesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasını öngören Bakanlar Kurulu Kararı’nın yürütmesi 2’nci kez durduruldu. Kararın gerekçesinde, “Mahallenin riskli yapıların bulunduğu bir alan niteliği taşımadığı, bu konuda yeterli tespit bulunmadığı” belirtildi.

Başbakanlığa, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Genelkurmay’a komşu olan mahalle ilk olarak Şubat 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmişti. Ancak yapılan itiraz sonucu Danıştay 14. Daire, ‘riskli alan’ kararını iptal etti. Ardından Bakanlar Kurulu Danıştay’ın iptal gerekçelerini dikkate alarak yeni bir kararla bölgeyi yeniden ‘riskli alan’ ilan etti.

Giderilebilecek eksiklikler

Danıştay 14. Daire, Bakanlar Kurulu Kararı’nı 2’nci kez iptal etti. Oybirliğiyle alınan 13.11.2014 sayılı kararın gerekçesinde, “Mahallenin riskli yapıların bulunduğu bir alan niteliği taşımadığı, bu konuda yeterli tespit bulunmadığı, yapılan tespitlerin de mahallenin riskli alan olarak ilan edilmesi için gerekli koşulların oluşmadığı, tespit edilen eksikliklerin giderilebilecek eksikler olduğu” ifadeleri yer aldı.

Tartışmalara neden olmuştu

Bakanlar Kurulu’nun Saraçoğlu Mahallesi’ni kentsel dönüşüp kapsamına alması ve riskli bölge ilan etmesi, kamuoyunda tarihi mahallenin imar değişiklikleriyle satılacağı, AVM ve ticaret merkezi haline getirileceği tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Yaşanan tartışmaların ardından bazı sivil toplum kuruluşları ile mahalle sakinlerinin de aralarında bulunduğu 100’e yakın kişi Danıştay’a başvurmuştu. Bölge ayrıca lojmanları, kütüphanesi, okulu ve dev çınarlarıyla SİT kapsamında yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglu-riskli-alan-degil_126789.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!