Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Başkent Dayanışması Saraçoğlu için Yürüdü

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin sekretaryasını yürütmekte olduğu Başkent Dayanışması, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Cumhuriyet’in ilk toplu konut alanı olan, tahliyelerle boşaltılan Saraçoğlu Mahallesi’nde karşıladı.

yapi.com.tr
Başkent Dayanışması Saraçoğlu için Yürüdü

Konur Sokak’ta toplanan Başkent Dayanışması bileşenleri üzerinde “Saraçoğlu Mahallesi ranta kurban edilemez” yazılı pankart açarak, “Ankara uyuma Saraçoğlu’na sahip çık”, “Saraçoğlu biz buradayız, Saraçoğlu işte geldik yanındayız” sloganları eşliğinde Saraçoğlu’na doğru yürüyüş yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Başkent Dayanışması olarak, 5 Haziran Dünya Çevre gününde, zorla boşaltmalarla sesleri ve ışıkları yok edilen Saraçoğlu Mahallesi’nin sesleri ve gelecekte yanacak ışıkları olarak buradayız. Kültürel miras olarak gelecek kuşaklara emanet edilen, yapıların, ağaçların sesi olmak için buradayız. Yok edilmeye çalışılan mahalle kültürü ve çevresi için buradayız. Saraçoğlu Mahallesi kamuya, yani hepimize aittir. Ağaçlar, duvarlar, sokaklar anılar biriktirmiştir. Saraçoğlu Mahallesi özgün tasarımı ve peyzajıyla, doğayla insan ilişkisinin hemhal olduğu, Cumhuriyetin memurlarına sunduğu kaliteli yaşam ve sağlıklı çevrelerde barınmanın mekanıdır. Saraçoğlu Mahallesinin ranta kurban edilemeyeceğini bir kez daha ifade etmek için buradayız.” Eyleme destek veren Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise,  Saraçoğlu’nu defalarca Meclis gündemine getirdiğine dikkat çekerek, “Ne hikmetse Ankara’ya dair verdiğimiz soru önergelerinin hiçbiri cevaplanmıyor. Saraçoğlu’na sahip çıkmak sadece Ankara’ya sahip çıkmak değildir. Aynı zamanda Cumhuriyet değerlerine, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskent-dayanismasi-saracoglu-icin-yurudu_145048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!