Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlardan Saraçoğlu için Suç Duyurusu!

Mimarlar, Ankara kent merkezinde bulunan Saraçoğlu Mahallesi’nde zorla tahliye için suç duyurusunda bulundu.

yapi.com.tr
Mimarlardan Saraçoğlu için Suç Duyurusu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu’nda zorla tahliye yapmak isteyen yetkililer hakkında, konut dokunulmazlığını ihlal, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçu işlemekten kamu davası açılması talebi ile suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü H. Abdullah Kaya, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün de yer alıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Saraçoğlu Mahallesi Cumhuriyetin ilk toplu konut alanıdır. Mimar Paul Bonatz tarafından tasarlanan yapılar kültürel miras olarak tescillidir. Riskli ilan edildi, riskli alan kararı iptal edildi. Saraçoğlu’nda yapılmak istenen zorla tahliye işlemleri barınma hakkını ihlal etmekle birlikte hukuksuz bir süreçle kültürel varlığın boşaltılması anlamına gelmektedir. Bakanlar Kurulu kararlarının iptali ve tahsislerin kaldırılmasına ilişkin davalar hala sürerken, dava sonuçlanmadan lojmanların boşaltılmasını gerektiren bir işlem yoktur. Bu acelenin arkasında yatan nedir?  Çankaya Kaymakamlığı, Adnan Ötüken Kütüphanesi, Namık Kemal Ortaokulu ve Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü halen tahsisleri kaldırılmış hazine taşınmazlarında faaliyet gösteriyor. Binaları atıl bırakarak, satışını gündeme getirmek istiyorlar. Saraçoğlu Mahallesi’nin atıl duruma geçmesine asla müsaade etmeyiz.” dedi.

“Görev ihmali var”

Savcılığa teslim edilen suç duyurusu dilekçesinde ayrıca; “Boşaltılmış lojmanların güvenliğini sağlamak için hiçbir tedbir alınmamış, hazine taşınmazlarının korunup gözetilmesi yükümlülüğü açıkça ihmal edilmiş ve her biri kültür varlığı olarak tescilli binalar güvenlik zafiyetinden ötürü hırsızlar tarafından tahrip edilmiş ve yağmalanmıştır. Aynı şekilde Namık Kemal Mahallesi’ndeki Hazineye ait binaların kimliği belirsiz kişiler tarafından işgal edilerek ticari amaçla kullanılmasına göz yumularak da görev ihmal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlardan-saracoglu-icin-suc-duyurusu_132216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!