Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Datça'da Ahşap Bisiklet Yola Çıktı

Datça'da marangoz Atila Öner, ahşap malzemeden bisiklet yaptı. Sadece zincir, tekerlek ve pedallarında metale yer verilen bisiklet, yaklaşık bir ayda tamamlandı. Bisikletin gövdesi Afrika'nın suya dayanıklı İreko ağacından.

yapi.com.tr
Datça'da Ahşap Bisiklet Yola Çıktı

DHA'nın haberine göre, Muğla’nın Datça ilçesinde yaşayan 25 yıllık marangoz, 43 yaşındaki Atila Öner'in bisiklet tutkusu, ahşap malzemeyle hayat buldu. Öner, yaklaşık bir aylık bir çalışmanın ardından ahşap bisikleti tamamladı. Bisikletin gövdesinin yapımında Afrika'da yetişen suya ve dış etkenlere dayanıklı İreko ağacı kullandığını belirten Öner, "Diğer ahşap kısımlarda ise su kontrası (ahşap malzeme çeşidi) kullandım. Böylece suya çok daha dayanıklı hale geldi. Sadece zincir, tekerlek ve pedallarında metale yer verdim. Diğer tüm aksamlarını ahşaptan yaptım" dedi.

Fiyatı 3 bin TL olacak

İlk kez yaptığı için bisikleti bitirmesinin uzun sürdüğünü anlatan Öner, "İlk olduğu için biraz uzun zaman aldı. Daha sonra yapacaklarımda daha pratik olacağını zannediyorum. Çünkü bütün kalıplarını çıkardım. Sürekli üzerinde çalışmadım. Boş kaldıkça bir parçasını yaptım. Yaklaşık bir ay gibi bir zamanda bisiklet tamamlandı. Teklif gelmesi durumunda, seri üretim yapmayı düşünüyorum. İşçilik hariç, şu ana kadar malzemesi bin TL'ye mal oldu. 3 bin TL civarında satmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Ahşap daha kullanışlı

Ahşap bisikleti geliştirmeyi düşündüğünü dile getiren Öner, "İlk modelin vitesi yok, yenisine vites ekleyeceğim. Ayrıca kontra pedal koyacağım. Yani, göbekten freni olacak. Ön tarafta bazı değişiklikler yapacağım. Ön ve arka tarafında ışık sistemi olacak. Görenler, bisikletin burada yapıldığına inanmıyorlar. Çoğu hazır geldiğini sanıyor. Çok rahatlıkla kullanılıyor ve demir bisiklete göre daha hafif ve daha az güç sarf ederek yol almak mümkün" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/datcada-ahsap-bisiklet-yola-cikti_119117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!