Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşilköy-Florya Arası Bisiklet Yolu Yapılıyor

İstanbul'da Kadıköy-Kartal sahilinin ardından, Avrupa yakasında da Florya-Yeşilköy bisiklet yolu hazırlanıyor. İSPARK'ın bahar aylarında faaliyete geçireceği 6 kilometrelik bisiklet hattında ilk etapta 100 bisiklet hizmet verecek.

yapı.com.tr
Yeşilköy-Florya Arası Bisiklet Yolu Yapılıyor

Akşam'ın haberne göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu yakasında Kadıköy-Kartal sahilinde hizmete soktuğu ve halktan olumlu not alan bisiklet yolu uygulaması Avrupa yakasında da Florya-Yeşilköy sahilinde hizmete girecek. Çevre dostu şehir içi ulaşımın alternatif aracı olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’yle bisikletseverlere güzel bir hizmet daha sunmaya hazırlanıyoruz. Kadıköy- Kartal arasında geçen yıl başlattığımız uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet hatlarını yaygınlaştıracağız” dedi.

Sırada Sarıyer-Beşiktaş var

Yaklaşık 6 km’lik yeni bisiklet hattında Florya Güneş Plajı, Aquaflorya AVM, İBB Florya Sosyal Tesisleri, Yeşilköy Marina ile Yeşilköy Röne Park’ta olmak üzere toplam 5 istasyon olacak. İstasyonlarda bisiklet kiralamanın yanı sıra hasar gören bisikletlerin tamir edilebildiği bakım onarım kademesiyle daha kaliteli ve etkin hizmet verebilmek için müşteri hizmetleri noktası da bulunacak. Elektrik ve internet alt yapı çalışmaları başlatılan projenin nisan-mayıs ayı gibi ilkbaharda hizmete girmesi planlanıyor. Akıllı bisiklet uygulamasının üçüncü güzergahı da Beşiktaş-Sarıyer sahil hattında hizmete girecek.

Abonelik sistemi de var

Halen Kadıköy- Kartal hattında kredi kartıyla kiralanabilen bisikletlerin abone kartla da kullanılabilmesi için çalışmalar tamamlandı. Vatandaşlar; 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL günlük 25 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 07.00 ila 24.00 saatleri arasında bisikletleri kullanabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesilkoy-florya-arasi-bisiklet-yolu-yapiliyor_120654.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!