Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇİMSA, yenilikçi uygulamalarını sergiledi




Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Çimsa, Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2011'de geniş ürün ve hizmet gamını sergiledi. Yenilikçiliğe odaklanan Çimsa'nın süper bims çimentosu, ISIDAÇ-40 çimentosu ile üretilmeye başlanan yer karoları ve süper beyaz çimentosu ile üretilmekte olan beyaz travers ürünleri büyük ilgi gördü.

Beyaz çimentoda dünyadaki ilk 3 oyuncudan biri olan Çimsa, ısıya dayanımının yüksekliğiyle çok özel bir ürün olan kalsiyum alüminatlı çimentoda (ISIDAÇ-40) ise Türkiye’de tek, dünyada sayılı üreticilerden biri olarak dikkat çekiyor. Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirliğe odaklayan Çimsa, ürünlerini de bu doğrultuda geliştiriyor.

Çimsa'nın yenilikçi uygulamaları artıyor

Fuarda tanıtılan ürünlerden Süper Bims Çimentosu, ısı ve ses yalıtım performansının yüksek olması, yangına ve depreme dayanıklı oluşuyla dikkat çekiyor. Sağlıklı ve çevre dostu bir ürün olan Süper Bims Çimentosu ile üretilen Bims bloklar, binaların iç ve dış duvarlarında kullanılan tuğla gibi malzemelere alternatif olarak sunuluyor.

Türkiye'de sadece Çimsa tarafından üretilen Kalsiyum Alüminatlı Çimentosu olan ISIDAÇ-40 ise ısıya ve kimyasal etkilere karşı dirençli özel bir ürün olmasıyla öne çıkıyor. Çimsa bu ürün ile 2008 yılında Altın Çekül Yapı ödülünü almış bulunuyor.

Çimsa, sürdürülebilirliğe yatırım yapıyor

Çimsa, tüm iş yapış şekillerini sürdürülebilirlik kapsamında ele alırken bir yandan da geleceğin mimarlarını bu yönde cesaretlendirmeye çalışıyor. 9 yıldır destek vermeye devam etiği Archiprix ödüllerine bu sene sürdürülebilirlik ödülünü de ekledi. Dünyada yaklaşık 50 ülkeye beyaz çimento ihracatı gerçekleştiren şirket, ülkemizde de 'Yeşil Binalar'ın yapımını destekliyor. Modern, güvenli ve estetik mimarinin yaygınlaşması için kültürel eğitime yönelik etkinliklerini de sürdüren Çimsa, önümüzdeki 3 yıllık dönemde sürdürülebilirlik çerçevesinde 160 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsa-yenilikci-uygulamalarini-sergiledi_96629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!