Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya ve Dalaman Havalimanlarının Enerjisi Güneşten

Form Solar, İpekyüz Elektrik ve Yingli Solar Türkiye firmaları işbirliği ile tamamlanan projede Dalaman Havalimanı ve Antalya Havalimanı’na kurulu gücü toplam 500 kWp olan zemine monte güneş enerjisi santralinin kurulumu tamamlandı. İki santralin yıllık enerji üretim kapasitesi ise toplam 796 bin 093 kw olarak tasarlandı.

yapi.com.tr
Antalya ve Dalaman Havalimanlarının Enerjisi Güneşten

Foto: Dalaman Havalimanı için kurulan sistem

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen proje kapsamında hazırlanan iki güneş enerjisi santralinin yapımına Ağustos 2013 tarihinde başlanmıştı. Güneş panelleri Yingli Solar Türkiye tarafından tedarik edilen projede Form Solar, ihale sahibi olan İpekyüz Elektrik firmasına projelendirme, ürün temini uygulama desteği ile birlikte devreye alma hizmeti sundu.

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, havalimanlarında yapılan projeyi Form Solar ile birlikte hızla ve eksiksiz bir şekilde tamamladıklarını belirterek, Yingli Solar’ın 2012 ve 2013 yılında dünya pazar lideri olarak kapattıklarını hatırlattı. Kılıç şunları söyledi:

AntalyaAntalya Havalimanı“Bu iki projede Yingli Solar’ın dünya tarafından kalitesi ve verimliliği ispatlanmış panellerimizi kullandık. Her projede 962 adet olmak üzere toplam bin 924 adet  260 W yüksek verimlilik sağlayan Yingli Solar paneli yer aldı. Bu panelleri DHMİ’nin yüksek verimlilik talebine cevap vermek amacıyla çok hızlı bir şekilde tedarik ederek, projeyi tamamladık. Havalimanlarının ihtiyacı olan elektrik ihtiyacının büyük bir bölümü Yingli Solar panelleriyle sağlanacak. Yingli Solar olarak kısa zaman içinde Türkiye’de pek çok yeni projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz”.


Güneş enerjisi hızla artacak

Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar ise havalimanlarında gerçekleştirdikleri projenin kendileri için önemine dikkat çekerek, “Havalimanları, otel ve tatil merkezleri gibi günün her saati elektrik enerjisine ihtiyaç duyan kurumların güneş enerjisi projelerine yatırım yapmaları olumlu bir gelişme” dedi. Behar, Türkiye’nin güneş enerjisi bakımından çok avantajlı bir ülke olduğunu anlatarak şirketlerin bu enerji kaynağını en iyi şekilde kullanmaları için güneş enerjisi yatırımlarını geç kalmadan yapmaları gerektiğine, 2014 yılının ise bu yatırımı yapmak için en uygun dönem olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-ve-dalaman-havalimanlarinin-enerjisi-gunesten_116810.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!