Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören 2 Temmuz 2013’te Resmi Gazetede yayınlanan Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliğindeki değişiklikleri açıkladı.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Yönetmelik Değişti

Riskli yapı tespit kriterleri de altı ay sonra değişiyor

Köknel, yönetmelik değişikliğine göre, altı ay sonra risk tespit şirketlerinin, binalara rapor verirken kullandığı ölçütler de değişeceğini, şu an için kullanılan 2007 tarihli depreme dayanma ölçümleri yerine, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünün yeniden belirlediği depreme dayanıklılık veya riskli yapı ölçümleri altı ay sonra kullanılmaya başlayacağını belirtti. Yönetmelik değişikliğinin ekinde Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar yayınlandığını söyleyen Köknel yapılan değişiklikle, riskli yapıların yıktırılmasında daha etkili bazı yöntemler getirildiğini de sözlerine ekledi.

Kentsel dönüşümde teşvikler sürüyor

Özellikle birçok belediye ve noterin ayak dirediği, kentsel dönüşümdeki belediye ve noter harcı almama uygulamasının Yönetmelik değişikliğinde açıkça vurgulandığını paylaşan Öngören, son zamanlarda bazı belediye ve noterlerin, kentsel dönüşümde ruhsatlar için ve sözleşmeler için harç istemeye başladıklarını bunun da vatandaşın ve inşaat şirketlerinin kafasını karıştırdığını söyledi. Yönetmelik değişikliğinde nelerden harç ve vergi alınmayacağının açık açık sıralandığını belirten Öngören, yine yapılan binalarda konut satışlarında da %1 KDV avantajı olduğunu dolayısıyla devletin kentsel dönüşümü teşvik ettiğini söyledi. “Hem riskli alanlarda ve riskli binalarda oturan halkımızın hem de inşaat şirketlerinin ilk yıllarda verilen bu teşvikleri değerlendirmesi lazım” diyen Öngören, kentsel dönüşüm bir iki yılda oturursa bu teşvikler yavaş yavaş kaldırılır, bu yüzden verilen fırsatı kaçırmamak lazım şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr Gürsel Öngören, ilk bir yıllık kentsel dönüşüm uygulamasının sonucunda yapılan Yönetmelik değişikliğinin yararlı olduğunu, işi yürüten kamu görevlileri, belediyeler ve halkın işini kolaylaştırdığını belirtti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-yonetmelik-degisti_110323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!