Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentsel Dönüşümden Etkilenen Nüfus 1 Milyon 200 Bini Geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir yılı aşkın süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarından etkilenen insan sayısı, büyükşehirlerin nüfusunu yakaladı. İllerde belli noktalarda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, 1 milyon 200 bin vatandaşı etkiliyor.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümden Etkilenen Nüfus 1 Milyon 200 Bini Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 Ekim ayında başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlar Kurulu, bugüne kadar ülkenin çeşitli yerlerinde toplam 6 bin 753 hektar alanı riskli ilan etti. Bu alanlarda ise 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 bina bulunduğu tespit edildi.

37 şehirde riskli alanlar ilan edildi
 
Bugüne kadar, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yalova olmak üzere, 37 şehirde riskli alanlar ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilen kurum ve kuruluşların yaptıkları incelemelerde, 58 bin 649 konut ve iş yerinin riskli olduğuna karar verildi.

Riskli alan ilan edilen bölgelerdeki toplam konut ve iş yeri sayısı 426 bin 171'e ulaşırken, buralarda yaşayan toplam nüfus ise 1 milyon 200 bini geçti. Kentsel dönüşüme tabi nüfus, Diyarbakır, Kayseri gibi büyükşehir belediyelerinin nüfusunun üzerine çıkarken; yeni büyükşehirler Aydın, Balıkesir, Denizli, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Van gibi illerin nüfusunu da geçmiş oldu.

50 milyon lira kira yardımı

Bu bölgelerdeki kiracılara, taşınma masrafları da dikkate alınarak bir  defaya mahsus kira yardımı yapıldı. Bakanlığın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptığı kira yardımının tutarı ise 50 milyon liraya ulaştı. Bu yıl 200 bin birim konutun dönüşüm hedefini aştıklarını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu başarılı ivmeyle 2014 sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve iş yerinin dönüşümünü tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumden-etkilenen-nufus-1-milyon-200-bini-gecti_114890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!