Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Madrid'de Şehir İçi Ulaşımda Elektrikli Bisiklet Dönemi

İspanya'nın başkenti Madrid'de şehir içi ulaşımda elektrikli bisiklet dönemi başladı. Şehir içinde 123 noktaya kurulan bisiklet parkına 1560 elektrikli bisiklet konuldu.

yapi.com.tr / AA
Madrid'de Şehir İçi Ulaşımda Elektrikli Bisiklet Dönemi

Dünyanın birçok kentinde şehir içi bisiklet kullanımı son yıllarda teşvik edilen bir model olurken, Madrid'deki bu bisikletlerin elektrikli olması dikkati çekti. BiciMAD adıyla bugün başlayan uygulamayla, şehir içindeki 123 noktaya kurulan bisiklet parklarına toplam bin 560 elektrikli bisiklet yerleştirildi.

Elektrikli bisiklet hizmeti yıllık abone (25 avro) ve turistik (15 avro) olmak üzere iki farklı şekilde olurken, yıllık abone olanlar ilk yarım saat için 50 sent diğer yarım saatlerde de 60'ar sent ödeyecek. 2 saatten fazla kullanımlarda ise her saat için 4 avro alınacak. Turistik kullanımda ise ilk yarım saate 2 avro, daha sonra saat başına 4'er avro ödenecek. Yasa gereği sadece 16 yaşın altındakiler elektrikli bisikleti kullanırken kask kullanmak zorunda kalacak.

"Son 1 yılda yüzde 17'lik bir artış var"

Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, ilk gün tanıtım amacıyla elektrikli bisikletle şehir içinde 1,5 kilometre yol katederken, bazı bisiklet dernekleri üyeleri de ona eşlik etti. Botella, basına yaptığı açıklamada, "Madrid'de şehir içi bisiklet kullanımı diğer İspanyol şehirlerine göre çok fazla değil; ama son 1 yılda yüzde 17'lik bir artış var. Elektrikli bisikletle kullanıcı sayısının daha da artacağını düşünüyorum. Bu elektrikli sistem, benim kente verdiğim kişisel bir sözdü. Kolay ve pratik bir uygulama" dedi.

İspanya'da yerel yönetimlerin katkılarıyla şehir içinde bisiklet kullanımı uygulaması 2007 yılından itibaren başlarken, Barcelona (6000 bisiklet), Valencia (2750 bisiklet), Sevilla (2500 bisiklet),  Zaragoza (1300 bisiklet), Valladolid (260 bisiklet) ve San Sebastian'daki (120 bisiklet) uygulamalar Madrid'den önce başlamıştı. Ancak Madrid'e benzer elektrikli bisiklet kullanımı sadece San Sebastian'da var.

http://www.yapi.com.tr/haberler/madridde-sehir-ici-ulasimda-elektrikli-bisiklet-donemi_121732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!