Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Narlıdereliler Kentsel Dönüşüm Mağduru Olmak İstemiyor

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki altı konut yapı kooperatifi, kentsel dönüşüm yasası kapsamındaki mahallelerinde yerinden dönüşüm için Belediye Başkanı Abdül Batur’un verdiği sözleri tutmasını, mahallelere gönderdiği planlama şirketini de geri çekmesini istiyor.

yapi.com.tr
Narlıdereliler Kentsel Dönüşüm Mağduru Olmak İstemiyor

Birgün Gazetesi'nden Gülsen Candemir'in haberine göre, İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Yeşiltepe Mahallesi sakinlerine yıllardır Milli Emlak Müdürlüğü’nden gelen işgaliye bedeli cezaları süreklilik kazanınca, halk belediye ile görüşüp yıllardır oturdukları yerlerin sahibi olmak için girişimde bulundu. Belediye bu taleple Milli Emlak’a başvurdu, Milli Emlak da başvuruyu Maliye Bakanlığı’na bildirdi. Son aşamada mahalle halkının talebi Başbakanlıkta onaylanmayı bekliyor. Narlıdere Belediyesi, mahalledeki hak sahiplerinin arazilerinin belediyeye devrini talep ederken, mahalle sakinleri de kooperatif kurarak bulundukları evlerin belediyeye devri halinde yerlerini terk etmeden yeniden ev sahibi olmak için protokol imzaladı.

Evlerini tamamen kaybetmekten korkuyorlar

Altı kooperatif yöneticisinin ortak düşüncesi, Narlıdere’nin son yıllarda konut sektöründe çok öne çıktığı ve birkaç konut firmasının yaptığı lüks binalardan sonra bölgenin ranta açıldığı. Pek çok evin müteahhitler tarafından 40-50 bin TL’ye alındıktan sonra yerine, en ucuzu 300 bin TL’den başlayan çok katlı apartmanların veya rezidansların yapıldığını söyleyen kooperatif yöneticileri, aynı akıbete kendileri de düşmek istemiyor.

Vizik: Rantın gözü Narlıdere'de

Yüksel Vizik 2. İnönü Mahallesi S.S. Örnek Yapı Kooperatifinin yöneticisi. Mahallesinde bin beş yüze yakın ev, dört yüz ellinin üzerinde de kooperatif üyesi var. Evlerinin olduğu alan kentsel dönüşüm kapsamında. Onlar da diğer kooperatif kuran ev sahipleri gibi konut sayısına göre ev sahibi yapılmalarını istiyor. Vizik “ Narlıdere her geçen gün ekonomik değeri artan buna bağlı olarak rant çevrelerinin gözünü diktiği bir yer oldu. Bizi evlerimizden çıkarmak istiyorlarç. Buna izin vermeyeceğiz, mahallemizi terk etmeyeceğiz.”şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/narlidereliler-kentsel-donusum-magduru-olmak-istemiyor_117188.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!