Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ormanın İçine Beton Santrali Olmaz’

KOS, 'İstanbul’un Akciğer’i denilen Fatih Ormanı’nın beton yığınına dönüşmesine ve orman içindeki taş ocaklarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

yapi.com.tr
Ormanın İçine Beton Santrali Olmaz’

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 'İstanbul’un Akciğer’i denilen Fatih Ormanı’nın beton yığınına dönüşmesine ve orman içindeki taş ocaklarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Evrensel'in haberine göre, Fatih Ormanı’nda hafriyat kamyonları için açılan yolu, burada kesilen ağaç kütükleriyle kapatan yaşam savunucuları, “Ormana proje yapılmaz” ve “Susma sustukça her yer beton olacak”, sloganları attı. Hafriyat kamyonlarının geçişine bulundukları süre boyunca izin vermeyen yaşam savunucuları, “Ormanda Beton Santraline Hayır!” ve “Siz taştan biz ağaçtan yana olacağız” pankartlarını açtı.

Durdurulan kamyonların önünde açıklama gerçekleştiren Kuzey Ormanları Savunması’ndan Onur Akgül, “Çeşitli ruhsatlar vererek talanları, doğa katliamlarını meşrulaştırmaya devam ediyorlar. Ormanın içine beton santrali olmaz. Orman ekosistem alanıdır” dedi. Cendere Vadisi boyunca uzanan ormanlık alandaki projelere de dikkat çeken Akgül, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı ormanı koruyacakları yerde taş ocakları ve beton santralleri için ruhsatlar dağıtarak katliamlara yol açıyor. Ormanlar üzerindeki katliamlar biran önce durdursunlar. Yok ettiğiniz, yağmaladığınız ormanları yol kenarlarına diktiğiniz fidanlarla, duvarlara astığınız çiçeklerle telafi edemezsiniz. Onların yapmaları gereken işi biz yapıyoruz, ormanları katleden bu santralin çalışmasını durduruyoruz. Ormanın içine hafriyat dağı yapılmaz” diye konuştu.

Hafriyat Dağı oluştu

İstanbul’un akciğerleri Kuzey Ormanları’nın kent içinde kalan Fatih Ormanı’na uzun süredir şirketler göz dikmiş durumda. Bölgede Bilgili Holding-Doğuş Holding’in ortaklığıyla yapılaşmanın önünü açacak Park Orman Tabiat Parkı projesinin yanı sıra, Cendere Vadisi boyunca uzanan ve ormanın içine bir hançer gibi sokulan Maslak 1453, Vadi İstanbul, Skyland, Nurol Life, Seba Ofis gibi onlarca rant ve yağma projesi bulunuyor. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü Fatih Ormanı Koruma Ekip Binası’nın yanı başında beton santralleri ve taş ocakları bulunuyor. Bölgedeki hafriyat dağı ise Seyrantepe ve Maslak’tan görülecek kadar yükselmiş durumda.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanin-icine-beton-santrali-olmaz_144816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!