Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuzey Ormanları Savunması Sarıyer'e Çağırıyor

Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul’un kalan son ormanlarını, su kaynaklarını, hayvanları ve tarım alanlarını savunmak için ister bisikletle ister yürüyerek herkesi 1 Aralık Pazar günü Sarıyer’e çağırıyor.

yapi.com.tr
1 Kuzey Ormanları Savunması Sarıyer'e Çağırıyor

Kuzey Ormanları Savunması, 1 Aralık Pazar günü İstanbul’un kalan son ormanlarını, su kaynaklarını, hayvanları ve tarım alanlarını savunmak için Sarıyer’e çağırıyor.

Bu eyleme, ister bisikletinizle isterseniz yürüyerek katılabilisiniz.

2,5 milyon ağaç yok olacak

Kuzey Ormanları Savunması çağrı metninde şöyle diyor:

"Farkında mısınız? İstanbul’un Anayasası sayılan Çevre Düzeni Planı’na rağmen yapımı sürdürülen 3. Köprü inşaatı, Anadolu ve Avrupa yakasındaki ormanlık alanlarda bir doğa katliamına neden oluyor. Bu katliamı durdurmazsak, 2,5 milyon ağaç, yani 3000 futbol sahası büyüklüğündeki bir orman alanı yok olacak;  çocuklar, kuşlar, hayvanlar ormansız kalacak farkında mısınız?

Belgrad ormanları imara açılıyor

"Farkında mısınız? Tüm İstanbulluların elinde kalan ve soluk alabildiği yegâne doğa alanlarından birisi olan Belgrad Ormanları, yapılaşmanın yasak olduğu “Muhafaza Ormanı” statüsünden çıkartılarak, imara açılıyor; içinde her türlü yapılaşmaya izin verilen bir “Tabiat Parkı”na dönüştürülüyor. Bir ticari işletme olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen bu kamusal-doğal varlığımız da, Kuzey Ormanları’nın bir parçası olarak yok oluşa sürükleniyor, farkında mısınız?

10 milyon nüfus eklenecek

"Farkında mısınız? Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve en acil korunması gereken 100 ormanından biri sayılan, 2000 bitki türü, göçmen kuşlar ve tüm İstanbullular için yaşamsal bir önemi olan Kuzey Ormanları, Yeni İstanbul, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi çılgın projelerin tehdidi altında. Bu projeler kente 10 milyon nüfus daha ekleyecek; İstanbul hepimizin cehennemi haline gelecek. "

Program şöyle:

Eylem iki etaplı olacak. Sabah etabında saat 10.00’da Belgrad Ormanı-Neşet suyu mevkiinden araç desteğiyle başlayıp Ayazma- Yangın Kulesi mevkiinde araçlardan inerek, Şahin Tepesi yönünde kesim alanları içinden geçen bir bisiklet-doğa yürüyüşü yapılacak.

İkinci etapta, saat 14.00’te Hacıosman Metro durağında buluşularak 500 metre mesafede Maslak’ta bulunan Orman Bölge Müdürlüğü’ne kadar yürünerek burada bir etkinlik ve basın açıklaması düzenlenecek.

09.30 – Bisiklet-özel aracı olmayıp sabahki Orman Yürüyüşüne katılmak isteyenler için Belgrad Ormanı-Neşet Suyu’na Hacıosman Metro durağından otobüs kalkış

10.00- Belgrad Ormanı-Neşet Suyu otopark mevkiinde buluşma ve araçlar ve bisikletlerle hareket

11.30 Bisikletler ve araçlarla Yangın Kulesi’ne varış (Neşet Suyu-Yangın Kulesi arası bisiklet ve otobüslerle geçilecektir)

11.30- 13.00 Yangın Kulesi-Şahin Tepesi arasındaki kesim alanında gözlem ve yürüyüş

13.00- Şahin Tepesi’nden Hacıosman Metro Durağına otobüslerle ve bisikletlerle hareket

14.00 - Hacıosman Durağında buluşma ve Orman Bölge Müdürlüğü önüne yürüyüş (sabahki programa katılamayanlar etkinliğe doğrudan bu noktadan katılabilir)

14.30 Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-ormanlari-savunmasi-sariyere-cagiriyor_114356.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bugün kuzey ormanlarında bir doğa felaketi yaşanıyor. Gelecek yıllarda mega projelerin uygulanması ve bölgede planlama dışı nüfus artışıyla birlikte, bir kentsel felafet de İstanbul u bekliyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!