Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuzey Ormanları Savunması Kampa Çağırıyor

Kuzey Ormanları Savunması 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projelerinin zararlarına dikkat çekmek ve mücadele yollarını konuşmak için bugün başlayacak üç günlük doğa kampı düzenliyor.

yapi.com.tr
Kuzey Ormanları Savunması Kampa Çağırıyor

“Kuzey ormanlarında 3. köprü, maden ocağı, özel su şirketi, 3. havalimanı projeleriyle yaygınlaşan büyük çevre kırımına dur diyecek bir mücadeleyi büyütmek için yine ormana gidelim!”

Çağrı, Kuzey Ormanları Savunması’ndan (KOS). Bu akşam başlayacak üç günlük doğa kampı Belgrad Ormanı-Kurtkemeri’nde gerçekleşecek.

Atölye, forum ve paneller ve film gösterimleri kampa eşlik edecek.

Bianet'ten Beyza Kural'ın haberine göre, KOS’tan Çiğdem Çidamlı kampların şehirden uzak alanlarda yaşanan tahribatları yerinde görmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

KOS ve yaşam savunucuları ile birlikte daha rahat konuyu tartışma sağlamasının da önemine değinen Çidamlı en geniş katılımcı forumları kamplarda gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Kamp alanı

Kamp yapılacak alan Şişli Vakfı Piknik Alanı. Çidamlı 3. havalimanı yolu üzerindeki bu yerin önünden sürekli kamyon trafiğinin devam ettiğini, etrafı villalarla kuşanmış bu alanın inşaatın henüz tahrip etmediği ormanlık olduğunu söyledi.

Çidamlı, önceki kampta günlük katılımlarla 800 kişiyi bulduklarını bu kez bin kişiye ulaşabileceklerini söyledi.

Kamp hakkında bilgiler

Gidiş-Dönüş

Kampa ulaşım, konaklama ve atölyelere katılım ücretsiz. KOS kamp kayıt sayısının çok artması ve ücretli otobüs tutulması durumunda ücreti paylaşmanın gerekebileceğini belirtti.

Kampa kalkacak otobüsleri ve ihtiyaçları sağlayabilmek için açılan kayıt sona erdi ancak kendi araçlarıyla ve tedarikleriyle gelecekler için yollar açık.

Üç gün sürecek kampa günübirlik katılımlar sağlanabilir. Toplu dönüşün Pazar günkü basın açıklamasının ardından gerçekleşeceğini söyleyen KOS, erken dönmek isteyenleri Kemerburgaz otobüs durağına özel araçlarla götürebileceklerini duyurdu.

Ne getirelim?

Kamptaki ortak alanda elektrik, çadırlar bölgesinde ışıldaklı aydınlatma, tuvalet, çeşme, içme suyu var. KOS varsa fener, kafa feneri, ışıldak getirilebileceğini ekledi.

KOS, kayıtları dikkate alarak asgari kamu desteği ve gönüllü katkılarıyla çadırı olmayan katılımcılar için çadır tedarik etti, uyku tulumu ve battaniye de temin etmeye çalışıyor. Katılımcılara kalın giysi, battaniye, polar örtü ve yağmurluk getirmeyi ihmal etmemeleri notu düştü.

Yemek

KOS, kampta kolektif imkanlar çerçevesinde Cumartesi akşamı bulgur pilavı ve Pazar sabahı mercimek çorbası (hepsi vegan) olmak üzere ortak sofra kurmak için “yemek atölyesi” kuracak.

Katılımcılar diğer öğünler için yanınızda paylaşmayı da gözeterek yemek getirebilir; ayrıca yakındaki Kemerburgaz’dan araçlarla yiyecek tedarik etmek mümkün. KOS kağıt tüketimini asgari tutabilmek için yanınızda kişisel bardak, tabak ve çatalınızı getirilmesini istedi.

Çocuklar

Evcil hayvanlarını getirmek isteyenlere “sorumluluğu sizde olmak kaydıyla, evet” diyen KOS kampa çocuklarla gelinebileceğini duyurdu.

Cumartesi günü 11.00–17.00 saatleri arasında ve Pazar sabahı yapılacak çocuk atölyesinde gün boyu etkinlikler öğretmenlerin desteğiyle yapılacak.

Sağlık

KOS kampta İstanbul Tabip Odası üyesi iki hekim ve Acil Müdahale Ekibi (AME) sürekli bulunacağını duyurdu.

*Program bilgisi için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-ormanlari-savunmasi-kampa-cagiriyor_124487.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!