Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuzey Ormanları Büyük Tehlike ile Karşı Karşıya!

“Gezi başlangıçtı, mücadele kuzey ormanlarında devam ediyor” diyen Kuzey Ormanları Savunması, bir basın açıklaması yaparak, ormanları katleden mega rant projelerinin durdurulmasını istedi.

yapi.com.tr
Kuzey Ormanları Büyük Tehlike ile Karşı Karşıya!

Ulaşım politikalarının belirleneceği 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası açılırken, rant projelerinin İstanbul'a getireceği yıkıma dikkat çekmek isteyen Kuzey Ormanları Savunması dün TRT Radyosu önünde bir basın açıklaması yaptı.

Sol.org.tr'nin haberine göre, Ulaştırma Uzmanı Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'ın okuduğu açıklamada, Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden birisi olarak gösterilen 3. köprü ve Kuzey Marmara otoyolu inşaatının Kuzey Ormanları'nda yarattığı tahribata dikkat çekildi, “cinayete dur demek, doğaya ve kente saygılı bir ulaşım alternatifinin mümkün olduğunu yüksek sesle dile getirmek için sokaktayız” denildi.

3. Köprü inşaatının şimdiden İstanbul'un kuzeyindeki ormanlarda telafisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmaya başladığı belirtilen açıklamada, güzergah hatalarıyla, hukuka aykırı uygulamalarla temelde bir rant projesi olan 3. Köprü Projesi'nin ısrarla devam ettiği vurgulandı..

'Son doğal yaşam alanı'

İstanbul'un Kuzey ormanlarının sadece milyonlarca ağaç olmadığı, içme suyu havzaları, tarım alanları, dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bitki çeşitleri, kuş göç yolları olduğu hatırlatılan açıklamada, bu ormanların son doğal yaşam alanı olduğu belirtilerek köprünün yaratacağı tehlikeye işaret edildi.

Açıklamanın sonunda 7-8 Eylül'de Riva'da düzenlenecek Kuzey Ormanları Kampı'na çağrı yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-ormanlari-buyuk-tehlike-ile-karsi-karsiya_112062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!