Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sarıyerliler Başkan Adaylarından "Taahhütname" İstiyor!

Kentsel dönüşüm projeleri ile yerlerinden edilmek istenen Sarıyer sakinleri, üzerinde oturdukları arazilerin kendilerine devrini talep ediyor.

yapi.com.tr
Sarıyerliler Başkan Adaylarından "Taahhütname" İstiyor!

Sarıyerliler, yerel seçim öncesinde aday olan tüm partilerden seçim döneminde verilen vaatlerin sözde kalmaması için “Taahhütname” imzalamasını istedi.

Sarıyerliler, 12 mahallede yerleşim alanlarının hukuki güvenceye kavuşturulmasını istiyor. Evrensel'de yer alan habere göre yaklaşan yerel yönetimlerde, yerel seçimlere ilişkin taleplerin belirlenmesi için her mahallede geniş katılımlı toplantılar düzenlendi. Mahalle dernekleri ve kooperatiflerinin organize ettiği toplantılara hukukçular ve şehir plancıları da katıldı. Yapılan toplantılar sonucu, mahalle arazilerinin üzerinde yaşayan hak sahiplerine devrini talep eden dilekçeler hazırlandı. Önümüzdeki günlerde her mahalleden toplanan dilekçeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediye Başkanlığına verilecek.

Söz uçar, yazı kalır

Derbent metro önünde toplanan Sarıyer’de kentsel dönüşüm tehdidi altındaki 14 mahalleden vatandaşlar, “Söz uçar yazı kalır, partimiz de, seçimimiz de evimiz ve mahallemiz” diyerek, taahhütname hazırladılar ve belediye başkan adaylarının önüne koydular. “Yıllardır, her seçim döneminde türlü vaatlerle kapımıza gelinmesine ve haklı beklentilerimizin seçim sonrası unutulmasına müsaade etmeyeceğiz” dediler. Taahhütnameyi CHP’li Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç, HDP Sarıyer Eş Başkan Adayı Önder Birol Bıyık, TKP Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Aydemir Güler, İşçi Partisi ve Büyük Birlik Partisi adayları imzaladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sariyerliler-baskan-adaylarindan-taahhutname-istiyor_118585.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!