Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sektörde 30 Yılın Meyvesi: Demir La Vida

Gayrimenkul sektöründe 30 yılı geride bırakan Demir İnşaat, yeni projesi için Büyükçekmece’yi seçti. 220 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek Demir La Vida projesinde 6 blokta 449 konut ve 39 ticari ünite bulunuyor.

yapi.com.tr
Sektörde 30 Yılın Meyvesi: Demir La Vida

İspanyolca ‘hayat’ anlamına gelen 'La Vida'dan ismini alan proje, 'Teşekkürler Hayat' mottosuyla sunuluyor. 42 bin metrekareyi aşan arsa üzerinde, 110 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede; 62 bin 410 metrekare satılabilir konut alanı, 19 bin 500 metrekare satılabilir ticari alan bulunuyor. 550 adedi kapalı olmak üzere, toplam 730 araçlık otopark alanına sahip Demir La Vida projesinde; büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 449 adet konut yer alıyor. 1+1 daire tipinden 4,5 +1’e kadar farklı ihtiyaçlara yanıt veren konut seçenekleri sunan Demir La Vida projesinde; büyüklükleri 90 ile 630 metrekare arasında bulunan 39 adet de ticari ünite satışa çıkacak. Yapımına Nisan 2014 tarihinde başlanan proje 2016 yılında tamamlanacak.

Ortalama metrekare fiyatı 3 bin 500 TL

Demir La Vida’da ortalama metrekare fiyatları 3 bin 500 TL , konut fiyatları ise 183 bin TL’den başlıyor. Demir La Vida Projesi’nde 1+1 konutların büyüklüğü 61 ile 79 metrekare arasında, 2+1 konutların büyüklüğü 106 ile 140 metrekare arasında, 3+1  konutların büyüklüğü 136 metrekare, 3,5+1 konutların büyüklüğü 167,5 ile 202 metrekare, 4,5+1 konutların büyüklüğü ise 196 metrekare.

Satışa çıkmadan 500 ön talep alan projede, satışa sunulacak 250 konuttan 50'si alıcı bulmuş durumda.

HamitHamit DemirProjenin lansman toplantısında konuşan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "1980'li yıllarda salonlarda parke ya da soba bacasının olması bir lükstü. Ancak konut sektörü çok hızlı bir gelişme gösterdi; bugün akıllı evlerden bahsediyoruz. Demir La Vida ile yeni, akıllı ve konforlu bir yaşamın kapısını aralıyoruz" dedi. Bir önceki projeleri Demir Romance'nin de akıllı ev konseptiyle tasarlandığını anımsatan Demir, 'akıllı ev' sisteminin avantajlarını da kısaca aidatların düşmesi olarak özetledi. Projenin, inşası planlanan 3. havalimanına yakınlığının, özellikle yabancılar için bir avantaj sağladığına değinen Demir, ilk satışlarını da Alman bir teknisyene gerçekleştirdiklerini; projedeki yabancı payının da yüzde 25-30 civarında olacağını sözlerine ekledi.

2014'te iki önemli proje daha görücüye çıkacak

2014'ün ikinci yarısında duyuracakları diğer projelerine de değinen Demir, plan ve proje çalışmaları tamamlanan İzmir Gaziemir'deki projelerini Eylül ayında tanıtmayı planladıklarını; Gaziosmanpaşa Sultangazi'deki kentsel dönüşüm projesinin ise Ekim'de görücüye çıkacağını kaydetti. Demir, 50 dönümlük arazi üzerinde 9 - 10 katlı bloklarda bin 200 bağımsız birimden oluşacak projenin de ses getirmesini beklediklerini ifade ederek; başka bölgelerde kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini belirtti.


Sektörde kar marjları çok düştü; maliyet artışları henüz fiyatlara yansımadı

Bir soru üzerine inşaat sektöründe kar marjlarının çok düştüğüne işaret eden Demir, "Eğer işinizi hakkını vererek yaparsanız, kar marjınız yüzde 10 civarında. Bunun en önemli sebebi, özellikle kent merkezlerinde arazi yetersizliği ve arazi altyapı maliyetleri. Bunlar ne kadar minimalize edilebilirse, o kadar güzel proje geliştirilebiliyor" dedi. 2013'ün sonlarında ve 2014'ün başlarında yaşanan gelişmeler nedeniyle dövizin fırladığını ve dolayısıyla inşaat malzemelerine de yüzde 20 - 30 oranlarında zamlar yapıldığını anımsatan Demir; döviz kurlarının bir denge bulmasına rağmen yapılan zamların geri alınmadığını ve bunun da sektörü olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Konut alıcılarının bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini savunan Demir, "Projeler, maliyet artışlarını henüz fiyatlarına yansıtmadılar. Ancak Eylül, Ekim aylarında bu artışların fiyatlara yansıması kaçınılmaz. Dolayısıyla şu an, konut almak için ideal dönem" diye konuştu.

Ukrayna'daki gelişmeler, 500 milyon dolarlık yatırımı erteletti

Demir İnşaat'ın yurtdışı yatırımları hakkında da bilgi veren Demir, Ukrayna'da Kiev ve Vinnytsa'da arsaları olduğunu hatırlatarak, "Kiev'de 500 milyon dolarlık bir proje düşünüyorduk. Ancak yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle bir süre beklemeye aldık. Belediye Başkanı, projeye start vermemiz için bir sıkıntı olmadığı yönünde görüş bildirdi; ancak arkadaşlarımız Mayıs ayı içinde yeni bir değerlendirme yapmak için Kiev'e gidecek. Sonrasında karar vereceğiz; ancak bir süreliğine askıya alacağız gibi görünüyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sektorde-30-yilin-meyvesi-demir-la-vida_119828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!