Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocağının Tetiklediği Heyelanlar Halkı İsyan Ettirdi

Giresun'un Bulancak ilçesi Kovanlık beldesinde meydana gelen heyelanların tetikleyicisi olarak, bölgedeki taş ocağı gösteriliyor.

yapi.com.tr
Taş Ocağının Tetiklediği Heyelanlar Halkı İsyan Ettirdi

Giresun’a bağlı Kovanlık ilçesinde 2 Ocak’ta meydana gelen heyelanda yol 15 gün ulaşıma kapandı. Yolda çatlakların oluşması sonucunda tehlike arz eden yolu kullanamayan bölge halkı ise seslerini duyurmak için eylem yaptı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; heyelanlara taş ocağında yapılan patlamaların neden olduğunu ileri süren köylüler, taş ocağının kapatılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi.

AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yeğeni Bilal Çağırıcı’ya ait olan taş ocağı için CİMER, Valilik ve Kaymakamlık gibi şikâyet mercilerine yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını söyleyen 300 nüfuslu Düz Mahallesi Muhtarı Atanur Bektaş, “Siyasi bir süreç olduğu için önümüze taş konuluyor. Kime başvurduysak her gelen ‘zararı yok’ dedi. Ama bizim bölgemiz heyelan bölgesi. Haftada 3 sefer patlama oluyor.” diye konuştu.

Öte yandan taş ocağı için “ÇED raporu almaya gerek yok” raporu olduğu ve ruhsatı bulunduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde de bölgede bir heyelan meydana gelmiş ve köy 15 gün ulaşıma kapanmıştı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaginin-tetikledigi-heyelanlar-halki-isyan-ettirdi_177214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!