Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMMOB: Uyarılarımız Dikkate Alınmıyor

TMMOB, son dönemde meydana gelen otobüs yangınlarıyla ilgili uyarı yaparak “Odamız tarafından yapılan uyarılar yetkililerce dikkate alınmıyor” dedi.

yapi.com.tr
TMMOB: Uyarılarımız Dikkate Alınmıyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası İstanbul’da ve Bolu’da meydana gelen otobüs yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri N. Cenk Cihangir tarafından yapılan açıklamada yaşanan kazaların yasal denetim ve mevzuat eksikliklerinden kaynaklandığına değinildi.

İstanbul ve Bolu’da yangın

İstanbul’da Tokatköy-Beykoz seferini yapan 15 TY sefer sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı çalışan Özel Halk Otobüsünün ve Sivas-İstanbul seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsü TEM Bolu mevkiinde motor kısmından alev alarak yanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Her iki kazadan da anlaşılacağı üzere Odamız tarafından yapılan açıklamalar, yetkililere yaptığımız uyarılar dikkate alınmamıştır” denildi.

Açıklamada, “Kamu hizmeti sayılması gereken toplu taşımacılık hizmetini, özelleştirme, taşeronlaştırma, esnek ve yoğun çalıştırma, eğitimsizlik, ucuz ve yasak yakıt kullanımı gibi çevre sağlığını, toplumun kamusal can ve mal güvenliğini tehlikeye atan pek çok uygulamanın yolunu açan siyasal iktidar; yaşananları sadece seyretmekte, ‘kader’ ve ‘işin fıtratı’ gibi alışılageldik tabirlerle sorumluluğunu örtmeye çalışmaktadır" dedi.

10 numara yağ

Toplu taşıma araçlarına ilişkin mevzuata aykırı uygulamaların olduğu belirtilen açıklamada, "Bu tür faciaların yaşanmaması için, insanımızın can ve mal güvenliği açısından son derece önemli olan yasal ve yönetmelikler gereği hükümlerin, söz konusu araçlarda uygun hale getirildiği ilgili kurum ve kuruluşlarca bir an önce denetlenmelidir" ifadelerine yer verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmob-uyarilarimiz-dikkate-alinmiyor_124910.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!