Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Trakya Cam'dan Tasarruf için 'Sinerji' ve 'Konfor'

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, konut ve işyerlerindeki ısı kaybının yüzde 30’unun pencerelerden kaynaklandığına dikkat çekerek 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor' ile yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabildiğini belirtti.

yapi.com.tr
Trakya Cam'dan Tasarruf için 'Sinerji' ve 'Konfor'

p>Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman ve Trakya Cam Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yenigün, gazetecilerle bir araya gelerek, enerji tasarrufu için alınabilecek önlemler ve yeni bir tanıtım kampanyası başlattıkları yeni teknoloji ürünleri 'Isıcam Sinerji' ile 'Isıcam Konfor'un bu anlamda sunduğu avantajlar hakkında bilgi verdi. Şişecam olarak Türkiye’de pek çok ilke imza attıklarını, bu ilklerden birinin de ısı ve ses yalıtımı sağlayan Isıcam markalı çiftcamlar olduğunu belirten Teoman Yenigün, şeffaflığın en iyi biçimi olan camın enerji için harcanan parayı azaltmak için yapabileceği çok şey olduğunu söyledi.
38 yıldır modern üretim teknolojisi ve nitelikli insan gücüyle, konut ve işyerlerinin yanı sıra otomotiv, beyaz eşya ve enerji sektörü için yüksek kaliteli 'cam çözümleri' ürettiklerini anlatan Prof. Dr. Kırman, son geliştirilen 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor'la da konut ve işyerlerinde sağlanan enerji tasarrufunu daha da artırdıklarını kaydetti.

Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor ile yüzde 50’ye varan tasarruf

Türkiye’de kullanılan toplam enerjinin üçte birinin binalarda tüketildiğine dikkat çeken Prof. Dr Kırman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binalardaki ısı kayıplarının yüzde 30’u pencerelerden gerçekleşiyor. Şişecam olarak bu kaybın önüne geçmek amacıyla 1974 yılında Türkiye’de ilk çift cam olan 'Isıcam'ı ürettik. Günümüzde, Türkiye genelinde 49 ilde 143 Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından üretilen Isıcam’ın performansını artırmak amacıyla yoğun AR-GE çalışmaları yürüttük. Bu çalışmalar sonucunda, ısı kontrol kaplamalı yalıtım camı 'Isıcam Sinerji' ve ısı-güneş kontrol kaplamalı yalıtım camı olan 'Isıcam Konfor'u geliştirdik. Isıcam Sinerji bünyesindeki ısı kontrol kaplamalı cam sayesinde, Isıcam’a göre ısı kayıplarını yüzde 50 azaltarak yakıt masraflarından, Isıcam Konfor ise Isıcam Sinerji’nin tüm özelliklerine ek olarak güneş ısısı girişini yüzde 40 azaltarak, kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlayan ürün olarak piyasaya sürdük”.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/trakya-camdan-tasarruf-icin-sinerji-ve-konfor_102423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!