Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Trakya Cam'dan Tasarruf için 'Sinerji' ve 'Konfor'

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, konut ve işyerlerindeki ısı kaybının yüzde 30’unun pencerelerden kaynaklandığına dikkat çekerek 'Isıcam Sinerji' ve 'Isıcam Konfor' ile yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabildiğini belirtti.

yapi.com.tr
Trakya Cam'dan Tasarruf için 'Sinerji' ve 'Konfor'

Aile, ülke ve doğa kazanıyor

Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam olarak yaptıkları araştırmalarda, konutlarda, standart çift cam veya Isıcam yerine yeni teknoloji ürünü olan Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor kullanılması halinde önemli kazançlar sağlanacağını saptadıklarını belirtti. Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Türkiye’deki mevcut konut camlarının tamamının Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor'a dönüşmesi durumunda bir yılda sağlanacak ısıtma enerjisi tasarrufu yaklaşık 2,5 milyar dolar civarına ulaşıyor. Konut başına yatırımlar ise elde edilen tasarruflarla kısa sürede kendini amorti ediyor. Örneğin, 20 metrekarelik cam alanını 'Isıcam' yerine 'Isıcam Sinerji'ye dönüştüren hane sahibi, bu işlem için 200 lira civarında ek bedel öderken, dönüşüm için harcadığı bu tutarı  1-1.5 yıl gibi kısa sürede geri kazanıyor. Konut ya da işyerlerinde Isıcam Konfor kullanılması durumunda ise ısınma enerjisine ek olarak, klima ön yatırım maliyetinden ve soğutma enerjisinden de tasarruf sağlanabiliyor. Elde edilen tasarrufla konut sahibi yaptığı yatırımı 1-2 yıl içinde kazanmış oluyor” diye konuştu. Prof. Dr. Kırman, “Hızla yükselen enerji fiyatlarının aile ve ekonomi bütçelerine önemli yük oluşturduğu günümüzde tasarruf bilincinin artırılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bugün başlattığımız tanıtım kampanyasıyla da yeni teknoloji ürünü olan “Isıcam Sinerji” ve “Isıcam Konfor”un daha da yaygınlaştırılarak, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Trakya Cam dünyanın 6. Avrupa’nın 4. büyük şirketi

Trakya Cam Sanayii A.Ş.’nin sürdürdüğü başarılı çalışmalar sonucu ortaya çıkan yenilikçi ürünlerin, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada karşılık bulduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Kırman sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu çalışmaların sonucu olarak Trakya Cam Sanayii A.Ş.’yi bugün dünyanın 6., Avrupa’nın 4. büyük düz cam üreticisi konumuna gelmiş durumda. 2012 yılının ilk 8 ayında 216,80 milyon TL ihracat, 595,40 milyon TL yurtiçi satış gerçekleştirdik. Toplam ciromuz ilk 8 ayda 812,20 TL olarak gerçekleşti. Trakya Cam Sanayii A.Ş olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aile ve ülke ekonomisine destek olan ürünlerin geliştirilmesine, bu ürünlerin hızla yaygınlaştırılarak çevrenin korunmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz”.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/trakya-camdan-tasarruf-icin-sinerji-ve-konfor_102423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!