Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Camda Yalıtıma Yönelik Ürünlerimizi Geliştiriyoruz”

Çevreye saygılı ve duyarlı bir kuruluş olan Trakya Cam, Ar-Ge’ye ayırdığı kaynakları artırmaya devam ediyor. Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, “Küresel ısınma ve çevre kirliliği dünyanın öncelikli konularından biri. Elbette Türkiye için de öncelikli konulardan biri olmalı” dedi ve yalıtımın önemine dikkat çekti.

37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu ile bir araya geldik. Şapoğlu, 2013 yılının yapı sektörü için çok olumlu geçen bir yıl olduğuna vurgu yaptı ve şunları aktardı:

“İnşaat sektörü %7 oranında büyüdü. Dolayısıyla inşaat sektörüne malzeme sağlayan tüm tedarikçiler için de keyifli, olumlu bir yıl oldu. Yapı sektörü 2013 yılında, kentsel dönüşüm ve sektörü destekleyen diğer projelerle birlikte olumlu bir seyir izledi. 2014 yılında ise 2013 yılında başlanan projelerin hızlanarak devam etmesini bekliyoruz. 2014 yılı ilk dört-beş ayında gerek havaların umduğumuzdan daha iyi gitmesi gerekse projelere devam edilmesi nedeniyle olumlu bir yıl oldu. 2014’ün bundan sonraki kısmında da yeni lansmanlar, yeni projelerle yapı malzemeleri pazarında olumlu bir seyir olacağını gösteriyor bize”.

Sektördeki olumsuzlukları sıkıntı olarak görmedikleri belirten Şapoğlu, “Aslında hep beraber aşmamız gereken bazı konular var. Özellikle küresel ısınma ve çevre kirliliği dünyanın öncelikli konularından biri. Elbette Türkiye için de öncelikli konulardan biri olmalı. Dolayısıyla yalıtım, enerji tasarrufu ön planda. Biz de özellikle camda yalıtıma yönelik ürünlerimizi geliştiriyoruz ama Türkiye’de yalıtıma yönelik ürünlerin daha da artarak kullanılması lazım. Sektörde önemli bir gelişme var; TS 825 binalarda ısı yalıtımı standardıyla ilgili ciddi bir revizyon oldu. Burada gerek camda gerekse pencerenin bütününde artık Avrupa’nın ve dünyanın uyguladığı standartlara geçme şansımız var. Bu standardın yönetmelik haline gelmesiyle de Türkiye’nin sınıf atlayacağını düşünüyoruz. Bu önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.

Ar-Ge konusunda kat edilmesi gereken çok yol olduğuna vurgu yapan Şapoğlu, “Ama Türkiye’de inşaat malzemelerinde ciddi anlamda inovasyon ve inovasyon hedefleri var. Türkiye geçtiğimiz yıllarda özellikle inovasyona çok daha fazla önem vermeye başladı. İnşaat malzemelerine de çok fazla yatırım yapan firmalar var. Trakya Cam da bunlardan biri. Çevreye saygılı ve duyarlı bir kuruluş olarak da Ar-Ge’ye ayırdığımız kaynaklar ciddi ölçüde artıyor. Kaplamalı cam dediğimiz ısı yalıtımına yönelik özellikleriyle öne çıkan ürünlere yatırımlarımız hızla devam ediyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camda-yalitima-yonelik-urunlerimizi-gelistiriyoruz_120236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!