Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zorlu Enerji'den 'Sürdürülebilirlik Raporu'

Zorlu Enerji Grubu, enerji sektöründe Global Reporting Initiative (GRI) A seviyesinde hazırlanan ilk 'Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

yapi.com.tr / AA
Zorlu Enerji'den 'Sürdürülebilirlik Raporu'

Zorlu Enerji Grubu, sürdürülebilirlik performansını yönetsel, ekonomik, sosyal ve çevresel açılardan aktaran, enerji ve sürdürülebilirlik yönetimine bakış açısını, gelecek planlarını ve hedeflerini yansıtan 'Sürdürülebilirlik Raporu'nun ikincisini yayınladı. Dünyanın en saygın raporlama girişimi olan Global Reporting Initiative (GRI) tarafından A düzeyinde onaylanan rapor, enerji sektörünün ilk, Türkiye'nin üçüncü GRI A seviyesindeki sürdürülebilirlik raporu olma özelliğini taşıyor. Rapora göre Grup, 5 yıllık sürede geliştirilen çevre koruma, atık geri kazanım, ağaçlandırma, çevresel ve sosyal amaçlı projelere yaklaşık 3 milyon lira yatırım yaptı.
     
Açıklamada rapor ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, ikincisini yayınladıkları raporda, 'doğru enerji' anlayışıyla gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti.
     
Sinan Ak, şunları kaydetti:

''Dünya ve Türkiye açısından kilit noktada bulunan enerji sektörünün aktif oyuncularından biri olduklarını kaydederek, ''Hem ülkemizin hem de Grubumuzun büyüme hedeflerine önemli etkisi olacak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elektrik üretimi, emniyetli ve güvenli enerji arzı, öncelikli konularımızın başında yer alıyor. Bu doğrultuda çevrenin korunmasından kalite standartlarına, çalışan sağlığından toplumsal sorunlara pek çok alanda yürütülen faaliyetlerin her aşamasında kurumsal bir vatandaş gibi hareket ediyor, doğal kaynakların ve kültürel değerlerin geleceğe aktarılması konularında sürdürülebilirlik kavramını önemli bir yol gösterici olarak benimsiyoruz''.
    
''Yatırımlarımızın ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri bizim için çok önemli''
    
Sürdürülebilirliği, çevresel ve sosyal faktörlerin kurumsal yönetim ilkeleriyle birlikte yönetim süreçlerimize uyarlanması ve bu alanlardaki risklerin yönetilmesinde etkin bir araç olarak gördüklerini belirten Ak, şunları ifade etti:

''Zorlu Enerji Grubu olarak büyüme ve yatırım stratejilerimize sürdürülebilirlik yaklaşımımızla yön veriyoruz. Sürdürülebilir yönetim anlayışımızın stratejik öncelikleri; kurumsal yönetim ilkelerine bağlı ve yerel değerlere karşı sorumlu iş yapmak, karlı ve beğenilen bir şirket olmak, çalışanlarımızın mutluluk, sağlık ve güvenliğini sağlamak, çevreyi ve doğal kaynakları korumak, paydaşlarımızla samimi ve düzenli iletişim kurmak, toplumsal ve kültürel hayata katkı sağlamaktır. Bu anlayışla, sürdürülebilirlik raporlamasını da kurum kültürü ve inovasyona katkı sağlayan, kurumsal sorumluluk yönetimimize yön veren, paydaşlarımızla diyaloğumuzu güçlendiren ve bizi sürekli geliştiren bir araç olarak görüyoruz''.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zorlu-enerjiden-surdurulebilirlik-raporu_106878.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!