Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bozcaada, Koylarda Tesise ‘Hayır’ Dedi

Koylarının özel işletmelere açılmasına karşı internet sitesi üzerinden bir anket hazırlayan Bozcaada Haber’in sonucuna göre, yapılaşmaya evet diyenler yüzde 4 oranında kaldı.

yapi.com.tr
Bozcaada, Koylarda Tesise ‘Hayır’ Dedi

Bozcaada koylarının özel işletmelere açılmasına karşı internet sitesi üzerinden bir anket hazırlayan Bozcaada Haber’in sonuçlarına göre yapılaşmaya evet diyenlerin oranı yüzde 4’te kaldı. Haber sitesinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “Bozcaada koylarını ilgilendiren tesislerin özel şahıslara ihale edilmesi konusundaki anketimiz sonuçlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koyları tesisleşmeye açmak istese halkın bu konuyu onayı sadece yüzde 4’te kalıyor.

Geçtiğimiz aylarda Beylik Koyu’nun ihale açılmasının ardından diğer koylar için de 20’nin üzerinde dilekçe verilip tesisleşme başvurusu yapılmıştı. Beylik Koyu’nun ihalesi gerçekleşmişken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale iptal edilmiş, diğer koyların da durumu belirsizliğini koruyordu.”

‘Bu haliyle kalsın’

Anketimize katılan 218 kişinin oylarıyla ortaya çıkan tabloya göre Bozcaada’nın tesisleşmeye açılmasını isteyenlerin oranı %44te kaldı. Sadece birkaç koyun tesislere açılmasını isteyenlerle, yerel yönetimlerin tesisleri idare etmesini isteyenlerin oranı başa baş gelerek %26 oranında kaldı.

Anketimize katılan 218 kişinin 96’sı ise “Bozcaada tesisleşmeye açılmasın, bu haliyle kalsın” tercihini tıkladı. Bu oy sayısı genel tabloda %4 olarak yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bozcaada-koylarda-tesise-hayir-dedi_128221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!