Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Danıştay'dan Alakır'la İlgili İyi Haber

Antalya Dostları Derneği'nin dava açma yetkisi olmadığına' ilişkin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

yapi.com.tr
Danıştay'dan Alakır'la İlgili İyi Haber

Danıştay, Antalya Kumluca'daki Alakır Nehri'nde yapılması planlanan Dereköy HES'le ilgili ÇED raporunun iptali konusunda, 'Antalya Dostları Derneği'nin dava açma yetkisi olmadığına' ilişkin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Antalya Dostları Derneği ile Derya Doğan, Bahar Çağlıcan, Hüseyin Duygulu, Tuğhan Çiftçi, Alican Güner ve İsmail Duygulu, Kumluca'daki Alakır Nehri üzerinde yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Ancak mahkeme, davacı kişilerin Kumluca'da ikamet etmedikleri, Antalya Dostları Derneği'nin ise yasayla kurulan bir meslek örgütü olmaması gerekçeleriyle davayı reddetti.

Bunun üzerine Antalya Dostları Derneği ile diğer şikayetçiler, mahkemenin verdiği kararın usul ve yasaya uygun olmadığı iddiasıyla bozulması talebiyle Danıştay'a başvurdu.

Danıştay kararı bozdu

Danıştay 14'üncü Dairesi, Antalya Dostları Derneği'nin amaçları arasında kentin değerleri, doğal çevresi, akarsuları, sulak alanları, kumulları, kıyıları, ormanları, yeşil alanları, meydanları, ortak kent arazileri ile havzasının bir bütün halinde ekolojik değerleriyle birlikte belleğinin korunması için uğraş verip bu amaç doğrultusunda adli ve idari mercilere başvurmanın da bulunduğuna dikkat çekip, Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu. Danıştay 14'üncü Dairesi, diğer davacılarla ilgili ise mahkemenin verdiği kararın onanmasına ve karar düzeltme yolunun da kapalı olduğuna hükmetti.

Umutları arttı

Danıştay kararını değerlendiren Antalya Dostları Derneği Başkanı avukat İsmail Duygulu, bundan sonraki süreçte Dereköy HES ile ilgili 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açtıkları davanın devam edeceğini açıkladı. Duygulu, "Umut ediyorum ki olumlu bir netiyece ulaşacağız" dedi.

Antalya Dostları Derneği'nin avukatı Tuğhan Çiftçi ise hukuki sürecin tamamlanması beklenilmeden HES'lerin yapımına devam edildiğini belirterek, bunun sonucunun ekonomik ve ekolojik bir yıkım olacağını iddia etti.

ETİKETLER: Danıştay Alakır
http://www.yapi.com.tr/haberler/danistaydan-alakirla-ilgili-iyi-haber_141166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!