Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marble'den İzmir'e 100 Milyon Dolarlık Katkı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın (MARBLE) kent ekonomisine katkısının 100 milyon dolar civarında olacağını söyledi.

yapi.com.tr / AA
Marble'den İzmir'e 100 Milyon Dolarlık Katkı

26-29 Mart tarihleri arasında İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat AŞ (İZFAŞ) tarafından bu yıl 20'nci kez düzenlenecek fuar öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aziz Kocaoğlu, fuarın yerli ve yabancı katılımcılardan büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Kocaoğlu, "Fuarın İzmir ekonomisine katkısı 100 milyon dolar civarında olacak. 912'si yerli, 275 yabancı olmak üzere bin 187 firma fuara katılacak. Yer darlığı sebebiyle katılım taleplerinin hepsine cevap veremedik. Önümüzdeki yıl yeni fuar alanında tüm katılım taleplerine cevap vereceğiz" diye konuştu.

MARBLE Fuarı'nın Türkiye'nin uluslararası ilk fuarı olduğunu hatırlatan Aziz Kocaoğlu, geçen yıl bin 182 olan katılımcı sayısını bu yıl talebe rağmen 5 firma artırabildiklerini dile getirdi. Fuara 5 binden fazla profesyonel ziyaretçinin gelmesinin planlandığını anlatan Kocaoğlu, yurt dışından 32, yurt içinden de 42 ilden firmaların 4 gün boyunca İzmir'de ürünlerini görücüye çıkaracağını bildirdi. Yurt dışından en fazla katılımın 57 firma ile Avrupa kıtasından olduğunu, Asya'dan 31, Afrika'dan 6 ve Amerika'dan 5 firmanın İzmir'deki buluşma noktasında olacağını kaydeden Kocaoğlu, "Fuar süresince İzmir'in konaklama, ulaşım, yeme içme sektörlerinde ciddi bir hareketlenme yaşanacak. Fuarın İzmir ekonomisine 100 milyon dolarlık bir katkısının olmasını bekliyoruz" dedi.

Gelecek yıl fuarı, Gaziemir ilçesinde yapımı devam eden yeni fuar alanında düzenleyeceklerini söyleyen Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Katılımcı sayısında 20 yılda büyük bir trend yakaladık. Yabancılarda 31 ile başlayan katılımcı sayısı 275’e çıktı. Yeni fuar alanıyla birlikte katılımda büyük bir sıçrama bekliyoruz. İzmir ve Türkiye fuarcılığını bu en büyük komplekste buluşturacağız. Bir anlanda tüm dünyadaki doğaltaş setörünü İzmir'de buluşturacağız".

Bir gazetecinin Kültürpark alanındaki yeşil alanın korunup korunmayacağıyla ilgili sorusuna, Kocaoğlu, "Burası kültür faaliyetlerin yapıldığı, insanların nefes alacağı, peyzajının değişeceği, bir buluşma noktası, bir cazibe noktası olmasını planlıyoruz. Şu anki fuar alanını kongre merkezi olarak planlıyoruz. Buradan Kadifekale'ye bir teleferik planlıyoruz. Kültürpark'ta AVM bizim işimiz değil" şeklinde cevap verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marbleden-izmire-100-milyon-dolarlik-katki_118631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!