Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimaride Işık, Disiplinlerarası İşbirliğiyle Daha Parlak!

PLD Türkiye ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde, Türk Philips Aydınlatma sponsorluğunda düzenlenen Mimaride Işık Vol 2 bu akşam (21 Kasım 2012) YEM Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mimaride Işık, Disiplinlerarası İşbirliğiyle Daha Parlak!

/p>

Fordham, konuşmasının sonunda, aydınlatma tasarımında 24 yıllık tecrübeye sahip DHA Design olarak, Worli Mahalaxmi ticaret merkezi projesi ile, teatral aydınlatma deneyimlerini, etkileyici bir iç mekan tasarımı ile birleştirdiklerini; ana projede ise yükselen bir pazar Mumbai'de, dünya standartlarında mimarlık ve aydınlatma tasarımını harmanlayan simge bir projeye imza attıklarını vurguladı.

İkinci bölümde söz alan Twin Sales Köprüsü mimarı James Marks ve aydınlatma tasarımcısı Carrie Donahue Bremner, "Collaboration on civic structures" başlıklı sunumlarında, kendi uzmanlık pencerelerinden, köprülerdeki aydınlatma tasarımının püf noktalarına değindi.

Trafik ve yaya köprüsü örnekleri üzerinden, mimarlık, mühenislik, aydınlatma tasarımı işbirliğindeki hatalı yaklaşımları gözler önüne seren James Marks, başarılı bir uygulama için her bir aktörün sürece hakim olması gerektiğini savundu. Görev dağılımındaki dengesizlik nedeniyle şu hatalı sonuçlara varıldığını belirtti:

- Yapısal mantığı göz ardı eden köprü tasarımı
- Mimar odaklı köprü tasarımı
- Yapısal formun görsel bir kaplamaya dönüşmesi
- Bağlamın anlamsızlaşması
- Aydınlatmanın projeye sonradan uyarlanması

Twin Sales Köprüsü üzerinden, mimar-aydınlatma tasarımcısının örnek işbirliğini aktaran ikili, yatların geçişini sağlamak üzere her saat başı açılarak yelkenli formunu alan köprünün yapısal detaylarını ve aydınlatma tasarımını aktardı. Suya akseden aydınlatma ile güçlü bir yatay imgenin yakalandığını belirten Carrie Donahue Bremner, 2002 yılında başlayan projenin bazı detaylarının ancak 9 yıl sonra hayata geçirilebildiğine dikkat çekti. Aydınlatma tasarımı ile yaya güvenliğinin de sağlandığını ifade eden Bremner, "Asıl büyü, köprünün açılmasında... Biz de bu etkiyi güçlendirmek istedik. Köprü, açılırken beyazdan kırmızıya doğru farklı renkler alıyor. Yayanın durması için yanıp sönüyor. Bu kompozisyon ile, köprüyü ziyaret edenlerin belleğinde yer etmeyi amaçladık." dedi.


"Mimaride Işık Vol 2" etkinliği, soru-cevap seansının ardından kokteyl ile sona erdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/mimaride-isik-disiplinlerarasi-isbirligiyle-daha-parlak_103022.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!