Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Orta Gelir Tuzağının Çaresi İnovasyon, Know-How, Markalaşma

Güney Kore, Japonya gibi ülkelerin orta gelir tuzağını, inovasyon yaparak, know-how üreterek ve global markalar çıkararak aşabildiğini vurgulayan Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay; Türkiye'nin bu eşiği geçebilmesinde Hilti'nin önemli bir işlev üstlenebileceğine inandıklarını söyledi.

yapi.com.tr
Orta Gelir Tuzağının Çaresi İnovasyon, Know-How, Markalaşma

2013’te yüzde 34 büyüyerek bağlı bulunduğu META bölgesinde (Middle East, Turkey and Africa / Ortadoğu, Türkiye ve Afrika) en fazla büyüyen Hilti organizasyonu olan ve 10 ülkenin bağlı olduğu Hilti Türkiye, ilk kez basın karşısına çıktı. 2013 yılının değerlendirildiği ve 2014 yılına dair beklentilerin paylaşıldığı toplantıda, Türkiye ve dünya ekonomisine dair öngörüler de ele alındı. Toplantıda yaptığı konuşmada 2013'te Türkiye inşaat sektörü yüzde 7,1 büyürken, Hilti Türkiye'nin sorumluluk alanındaki bölgenin de yüzde 8'lik bir büyüme kaydettiğine dikkat çeken Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, "Bulunduğumuz coğrafya, inşaat sektörüyle gelişiyor. Türkiye'nin ve Orta Asya'nın büyümesine önem veriyoruz ve bunun için de yatırım yapıyoruz" dedi. Türkiye ekonomisi için yapılan 'orta gelir tuzağı' uyarılarını anımsatan ve bunu başarıyla aşabilen birkaç ülke olduğuna işaret eden Kalay, sözlerine şöyle devam etti:

"Orta gelir tuzağına düşmemenin yolu, inovasyon yapmaktan, know-how üretmekten ve global markalar çıkarmaktan geçiyor. Bu döngü, ekonomisi katma değer üreten bir ülke yaratıyor. Japonya, Güney Kore gibi ülkeler bunu yaptılar ve Türkiye'nin de bunu başarması gerekiyor. Bu anlamda inovasyon yapan, know-how'a sahip küresel bir marka olan Hilti'nin önemli bir işlev üstlenebileceğine inanıyoruz. Her yıl 30 yeni ürün lansmanı gerçekleştiren Hilti, 2013 yılında Ar-Ge için 189 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 440 milyon TL) yatırım yaptı. Türkiye inşaat sektörü, know-how'ını geliştirmek konusunda önemli mesafeler kaydediyor; yasal altyapı, gelişmiş standartlara göre güncelleniyor. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz; ürettiğimiz know-how'ı nasıl daha önce Almanya, ABD gibi ülkelerle paylaşmışsak; Türkiye'de de ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerimizi, AFAD gibi kurumları destekliyoruz".

"2020'ye kadar yüzde 30 ve üzeri büyümeyi hedefliyoruz"

Kaba inşaat, ince işler, mekanik, elektrik, enerji ve endüstri sektöründe çalışan profesyonellere yönelik ürün ve hizmetler sunan  Hilti Türkiye'nin 17 yıldır Türkiye'de olduğunu anımsatan Kalay, 2020 stratejileri çerçevesinde bu yıla kadar yüzde 30 ve üzeri bir büyüme hedeflediklerini belirtti ve şöyle devam etti:
 
“Hilti Türkiye, son yıllarda göstermiş olduğu gelişimle, 2011 yılı başından bu yana Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ermenistan, Gürcistan, Tacikistan, Moldova ve Kuzey Irak'ın bağlı olduğu bir üs konumunda. Geçtiğimiz 5 yıl içinde yıllık ortalama yüzde 29 oranında büyüme kaydeden  Hilti Türkiye, inşaat sektörünün yüzde 7,1 büyüdüğü 2013 yılını ise yüzde 34’lük büyüme ile kapattı. Bu büyüme oranı ile bağlı olduğu META Bölgesi’nde (Middle East, Turkey and Africa / Ortadoğu, Türkiye ve Afrika) en fazla büyüyen ülke oldu. 2014 yılı hedefimiz ise yüzde 36’lık bir büyüme. Satışlarımızın yüzde 35'ini ENR'nin 'Dünyanın En Büyük 250 Müteahhitlik Firması' listesinde yer alan 38 Türk firmasına yapıyoruz. Direkt satış yöntemiyle çalıştığımız için daha küçük müşterilere de ulaşabiliyoruz; bugün 12 bin aktif müşterimiz var".


'Güvenli çalışma' için de Hilti

Gittikçe yükselen binaların daha sofistike inşaat süreçleri gerektirdiğini ve Hilti’nin inovatif ürünlerinin bu anlamda büyük katkı sunduğunu ifade eden Kalay; örnek olarak da 'aktif tork kontrol' teknolojisine sahip kırıcı-delici ailesini gösterdi:

“Türkiye’de iş kazalarının yüzde 35’i inşaat sektöründe yaşanıyor. Ürünlerini tasarlarken insan sağlığı ve güvenliği ile kullanım kolaylığını en üst seviyede tutan Hilti, bu konuda da sektöründe öncü rol üstleniyor. Örneğin, 2014 yılında 'endüstri' dalında Uluslararası Jüri iF Product Design Gold  ve Red Dot: Best of the Best ödüllerini alan Hilti Kırıcı-Delici Ailesi, Aktif Tork Kontrol (ATC) teknolojisi ile ucun sıkışması durumunda motoru durduruyor. Böylece gövdesinin kendi ekseni etrafında dönme riskini ortadan kaldırarak, güvenli çalışma imkanı sunuyor”.



'Hilti Donatı Tarama Sistemi' ile kırım yapmadan analiz

Kalay, Türkiye’nin önemli gündem başlıklarından biri olan 'kentsel dönüşüm' konusuna da değinerek, Hilti’nin inovatif ürünleriyle süreci nasıl kolaşkaştırdığını anlattı. 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 80 'Donatı Tarama Sistemi PS250' sattıklarını ve şu an bina analizleri için bu ürünlerinin kullanıldığını kaydeden Kalay; "Donatı çapı belirlenmesi, donatıların yerleşimlerinin tespit edilmesi ve derinlik belirlenmesinde kullanılan ürün, betonarme üzerinde kırım yapmadan okuma alabiliyor. Bu sayede zaten güçsüz durumda olan bir yapıda tahribatsız muayene yapabiliyor. Ayrıca sistem Türkçe yazılım ile raporlama yapıyor” şeklinde konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/orta-gelir-tuzaginin-caresi-inovasyon-know-how-markalasma_120529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!