Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Philips "Işığın Geleceği"ni Açıkladı

Aydınlatmada yaşanan dijital devrimin ön saflarında yer alan ve Bursa'da hayata geçirdiği LED aydınlatma projeleriyle şehre ayrı bir kimlik katan Philips, ışığın geleceğini şekillendiren 12 temel trendi ortaya çıkaran raporun çarpıcı sonuçlarını açıkladı.

yapi.com.tr
Philips "Işığın Geleceği"ni Açıkladı

Geleceğin aydınlatmasına ışık tutan trendler...

“Işığın Geleceği” raporu, sağlıklı uyku düzeni ve güvenlik hissinden kaynak sıkıntısı ve iklim değişikliğinin yeniden ele alınması gibi makro sorunlara kadar değişiklik gösteren bir çok alanda  aydınlatmanın getirebileceği bir dizi faydaya toplu bir bakış sağlayan projelere vurgu yapıyor. Bu projeler, terk edilmiş bir petrol istasyonunun bir sanat eserine dönüştürülmesinden San Francisco Körfez Köprüsü’nün 75. yıldönümüne özel aydınlatması gibi üst düzey tasarım harikalarına kadar geniş bir yelpazedeki çalışmaların profilini çiziyor.

Aralarında kamusal alanlarda akıllı aydınlatma uygulamalarının hayata geçirilmesine yardım eden Philips CityTouch, insanların fiziksel ve duygusal durumlarına olumlu etki ettiği kanıtlanmış Philips SchoolVision ve Healwell çözümleri ve evde aydınlatma deneyiminde paradigma değişikliği niteliğinde bir devrim yaratan, Philips Hue gibi ürünlerin de bulunduğu projeleri de içeren raporda ortaya çıkan 12 trend ışığın gelecek vizyonunu ortaya çıkarıyor.

Işığın duygular üzerindeki olumlu etkisi

Interaktif Aydınlatma: Işığı kullanarak insanlar ve yaşadıkları çevre arasında kişiselleştirilmiş bir bağ kurulabiliyor. Örneğin bir parkta uygulanan interaktif aydınlatma çözümleri ile parkta yürüyen insanların sadece önlerinden geçerken yanan lambalar ile hem güvenlik hem de enerji tasarrufu sağlanabiliyor.  

Karşılama Işığı: Şehirlerde unutulmuş ya da kullanılmayan alanlar yaratıcı aydınlatma tasarımları ile yeniden keşfedilerek geri kazanılabilir ve güvenli alanlar haline getirilebiliyor. Örneğin, eski kale surları ya da tünel tavanları aydınlatma ile yeniden düzenlenerek ikonik alanlar haline gelebiliyor.

Işıkla Bağlantı Kurma: Senkronize aydınlatma deneyimleri kişiler arasındaki ilişkileri yeniden hayata döndürüyor. Nişanlınız yanınıza yaklaştığında yanıp sönen LED’li alyanslardan sevdiklerinizle iletişim kurabileceğiniz birbirine internet üzerinden bağlı “iyi geceler lambası”na kadar ışığın iletişimde kullanıldığı örnekler her geçen gün artıyor.

Işığın kimlik yaratmadaki rolü

Şehirlere Kimlik Katma: Aydınlatma tasarımı ile şehirlere ikonik simgeler kazandırılabilir. New York’taki Empire State Building’den İstanbul Boğaz Köprüleri’ne kadar şehirlerde iyi aydınlatılmış yapılar şehir simgeleri haline gelebilir.

Sesle Senkronizasyon: Ses ile senkronize aydınlatma sistemleri insanların bambaşka deneyimler yaşamalarına olanak sağlıyor. Philips’in Bursa Enerji Müzesi’nde yaptığı ve Türkiye’de ilk kez kullanılan aydınlatmanın ses ile entegre bir şekilde kullanımı bu trende örnek olarak gösterilebilir.

Işıkla Sanat: Teknoloji ile insan hareketleri takip edilerek bu hareketler ışığın grafik imgelerine dönüştürülebiliyor. Philips’in geliştirdiği OLED teknolojisi kullanılarak Tapei W Otel’de kullanılan interaktif ışık duvarına insanların hareketleri yansıtılabiliyor.


Bir iletişim aracı olarak ışık

Sanal Sınırlar: Günümüzde tasarımcılar var olan fiziksel sınırların yerine ışık kullanabiliyor. Işık ile belirlenmiş bisiklet yollarından basket sahalarına kadar birçok proje şehirlerde daha esnek alanlar yaratmaya olanak sağlıyor.

Işık Hızı: Yenilikçiler ışığın hızında bilgi taşımanın yollarını arıyor. Bulunduğunuz alandaki wifi network’ünü gösteren ışık kümeleri ya da süpermarketler içerisinde bulunan LED sensörleri ve akıllı telefonlar ile tüketicileri indirimli ürünlere yönlendirmek gibi ışığın bilgi aktarma gücü gelecekte ön plana çıkacak en önemli trendlerden biri.  

Işıkla Yönlendirme: Projeksiyon teknolojisindeki yenilikler ile artık her yüzey üzerinde gerçek zamanlı olarak yönlendirmeler yapılabiliyor. Bilardo masası üzerine yansıtılan öğretici ışık ve Sydney Harbour Tüneli girişinde bulunan ve ışık ve su kullanılarak yapılan havada süzülen “dur” işareti bu trendin örnekleri arasında yer alıyor.



Yaşam için ışık

Işık Terapisi: Yeni ürünler aydınlatma teknolojisini kullanarak canlıların doğal biyometrik ritimlerinin nasıl yeniden ayarlanabileceğini araştırıyor. Hastanın daha kolay iyileşmesi için yapılan hasta odası aydınlatmaları ve bitkilerin daha sağlıklı ortamlarda yetişmesini sağlayan sera aydınlatmaları ışık terapisinin en çarpıcı örneklerinden…

Mod'a Göre Işık:
Yeni ürün ve teknolojiler ışığın sakinleştirici gücünü kullanarak insanların daha huzurlu bir ruh haline ulaşmasını sağlıyor. Philips-Disney işbirliği ile üretilen Disney LivigColors ve Philips hue entegrasyonu moda göre ışık trendine en uygun çözümler arasında yer alıyor.

Sürdürülebilir Aydınlatma: Düşük maliyetli ve verimli aydınlatma sistemleri insanların sınırlı kaynaklarla yaşamaları için yeni fırsatlar sunuyor. Philips’in tüm LED projeleri sürdürülebilir aydınlatma trendine örnek teşkil ediyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/philips-isigin-gelecegini-acikladi_113681.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!