Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Prysmian Group Asya ve Avrupa’yı Denizaltından Bağlayacak

Prysmian Group Türkiye, ihalesi 2012 yılında Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından yapılan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi için, Prysmian Group’a ait 'Giulio Verne' kablo serme gemisi ile çalışmalarına başladı.

yapi.com.tr
Prysmian Group Asya ve Avrupa’yı Denizaltından Bağlayacak

TEİAŞ ile Prysmian Group arasında imzalanan 150 milyon TL değerindeki anlaşmayla temelleri atılan '380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi' kapsamında 16 Kasım pazar günü Türkiye karasularına gelen Giulio Verne kablo serme gemisi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Dünya çapında en geniş operasyonel kapasiteye sahip kablo serme gemisi Giulio Verne, 19 Kasım Çarşamba günü TEİAŞ ve Prysmian Group yetkililerinin bir araya geldiği organizasyon kapsamında yetkililer tarafından ziyaret edildi. Ev sahipliğini Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt ve Prysmian Group Türkiye Taahhüt Grubu Satış Direktörü Faik Kürkçü’nün üstlendiği törene, TEİAŞ Ankara, İzmir, Bursa ve Çanakkale bölgelerindeki yetkililerinin yanısıra Enerji Bakanlığı ve Dünya Bankası gibi önemli kurumların yetkililerinin de aralarında olduğu yaklaşık 80 kişilik bir ekip katıldı.


Türkiye elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimi tamamlanıyor

Asya ve Avrupa’yı ilk kez denizaltından bağlayan yüksek gerilim projesi olan 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi; Türkiye’nin elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimini tamamlayarak, ülkenin Avrupa tarafındaki ana tüketim merkezleri için Asya tarafından güvenli ve uygun maliyetli bir enerji iletimi sağlamak açısından stratejik önem taşıyor. Bağlantı, Asya tarafında bulunan Lapseki ve Avrupa tarafında bulunan Sütlüce’deki merkezler arasında her biri 1000 MW kapasitede, yaklaşık 4 kilometrelik çift devre alternatif akım (AC) enerji iletim sisteminden oluşuyor. 380 kV XLPE izoleli kablolar Prysmian Group’un Avrupa’daki tesislerinde üretilirken, montaj ise grubun kablo gemisi Giulio Verne tarafından yapılıyor.

Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nin bir diğer özelliği ise projede kullanılacak olan AC YG XLPE kabloların kıtalararası ve uzunluk olarak bir bağlantıda dünyada ilk kez kullanılacak olması. Prysmian Group, ilklerinin arasına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin ilk yüksek gerilim (YG) denizaltı kablo projesine imza atan firma oldu.

"Türkiye’ye yeni bir teknolojiyi sunmaktan gurur duyuyoruz"

Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Prysmian Group Türkiye olarak, Türkiye’ye yeni bir teknolojiyi sunmaktan gurur duyuyoruz. ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…’ misyonumuzu somutlaştırdığımız 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nin en önemli adımlarından birini daha geride bırakmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projeyle enerji denizin altından çok daha güvenli bir şekilde iletiliyor olacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/prysmian-group-asya-ve-avrupayi-denizaltindan-baglayacak_126976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!