Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türk Firmaları Cersaie'deki Yerlerini Sağlamlaştırıyor

Seramik sektörünün önemli fuarlarından biri olan Bologna Cersaie Seramik ve Banyo Fuarı'na 20 kadar Türk firmasının katıldığını belirten Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türk firmalarının her sene bu fuardaki yerini sağlamlaştırdığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
Türk Firmaları Cersaie'deki Yerlerini Sağlamlaştırıyor Foto: Barış Seçkin (AA)

İtalya'nın Bologna kentinin her yıl Eylül ayında ev sahipliği yaptığı seramik sektörünün önemli fuarı Cersaie, dün İtalya Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Giorgio Squinzi ve yerel yetkililerin hazır bulunduğu törenle kapılarını açtı. Açılışa katılan Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Okyay Bodur, seramik dünyasının kalbinin Bologna'da attığını belirterek, ''Türkiye bu fuara, her sene artan oranda firmayla katılıyor. Seramik Tanıtım Grubu olarak da Orta Anadolu İhracatçılar Birliğiyle yaklaşık 7-8 senedir de burada, Türk kültürünü ve Türkiye'yi tanıtmak, halkla bütünleşmek ve firmalarımıza, ürünlerimize dikkat çekmek adına çeşitli organizasyonlar yapıyoruz, konserler veriyoruz. Bunlardan da çok olumlu tepkiler alıyoruz'' diye konuştu.
     
Okyay, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini bu nedenle de bu yılki fuarın nasıl geçeceğini kendilerinin de merak ettiğini ifade ederek, ''Ama Türk firmaları, her sene buradaki yerlerini daha fazla sağlamlaştırıyorlar. Dünyadaki eski Türk seramik imajını arttırmaya gayret ediyoruz. Pozitif bir şekilde ülkemizi tanıtmaya gayret ediyoruz'' dedi. Yakın zamanda hükümetin desteği ve çeşitli bakanlıklarla yaptıkları çalışmalarla seramik sektörünün yol haritasını belirlediklerini anlatan Okyay, ''İnşallah bunları el birliğiyle devletimizle, sektör paydaşlarıyla birlikte hayata geçirme yönünde gerekli adımları hızlı bir şekilde atarız'' şeklinde konuştu.
     
Seramikte Türkiye'nin dördüncü büyük ihracatçı konumunda olduğunu anımsatan Okyay, şunları kaydetti:

''Bizim tek sıkıntımız, tabii ki, uluslararası konjonktürün bu aralar sıkıntılı olması. İkincisi de sektörümüz, yoğun enerji kullanan bir alan. Bu anlamda doğalgaz konusunda Türkiye'nin dışa bağımlı olması, bizim için çok önemli bir handikap. Ama bunun dışında, gerek tasarım, gerek endüstriyel Ar-Ge yatırımları ve sektörün rekabet gücü adına, firmalar, federasyonlar olarak devletimizin de destekleriyle elimizden geleni yapıyoruz. Hak edeceğimiz yere ulaşacağımızı düşünüyorum. İlk 10'da yer alıyoruz ama hedefimiz ihracat hamlesini daha yukarılara çıkartabilmek.''
    
Kale iki stantla fuarda
    
Fuara katılan Türk firmalarından Kalebodur'un Pazarlama Bölümü Direktörü İhsan Karagöz, 20 senedir katıldıkları Cersaie fuarının bu seneki bölümünde, Çanakkale Seramik ve Kale Türkiye'nin ürünlerinin sergilendiği 300, Kale İtalya ürünlerinin sergilendiği 700 metrekarelik olmak üzere iki stantları olduğu bilgisini verdi. Kale Türkiye standının Çanakkale Seramik bölümünde oryantalizmin batı yorumunu yaptıklarını aktaran Karagöz, ''Aslında batı da bugünlerde oldukça revaçta olan bir akım: oryantalizm. Yeniden keşfediliyor. Bunun da doğal sahibi Türkiye. Bölgemizde gelişen etkimizle beraber yüksek ihracat potansiyeli olan bu trendin bizde peşindeyiz'' dedi. İhsan Karagöz, geçen sene İtalya'da aldıkları fabrikayla güzel bir sinerji yakaladıklarını , her iki fabrikada üretebilen özel ürünleri her iki bölgedeki markalarına uygulamaya başladıklarını ifade etti. Rifat Noyan: Sermağin modası burada belirleniyor

Bologna'daki fuarda yer alan Seramiksan İhracat Müdürü Rifat Noyan, Cersaie'de dört bir yandan herkesin görülebileceğini dile getirerek, ''O bakımdan, böyle bir büyük kitleye ulaşmanın en kolay yollarından birisi. Tabii ki, buraya gelmek için yapılan hazırlıklar ise o kadar kolay olmuyor. Hali hazırda yürüyen trendleri ve olası önümüzdeki yılki trendleri de göz önünde bulundurarak buraya gelmek gerekiyor. Zira aynı tekstilin defilesi gibi sermağin modası da burada belirleniyor'' dedi.

Seramik sektöründe, İtalya, İspanya ve ABD olmak üzere 3 büyük fuarın olduğunu, Seramiksan'ın da İtalya'dakine 4. kez katıldığı bilgisini paylaşan Noyan, ''Teknolojiyi çok iyi takip etmeniz, teknolojik anlamda kendinizi yenilemeniz lazım. Şu an standımızda gördüğünüz ürünlerin hepsi, en son teknolojiyle üretilmişlerdir. Çok farklı ülkelerden gelen insanların zevkine hitap etmeniz gerekir. O bakımdan burası sizi büyük bir yarışın içine itiyor ve o heyecan içinde size kendinizi yenileme şansı bırakıyor'' ifadelerini kullandı.

İbrahim Polat: İstediğimiz miktarda satış yapmayı umuyoruz     

Egeseramik'in sahibi İbrahim Polat da, Bologna'daki fuara firmasının ilk zamanlardan bu yana katıldığını belirterek, çok güzel bir fuar olduğunu, istedikleri miktarda satış yapmayı umduklarını bildirdi.
     
29 Eylül'e kadar gezilebilecek Cersaie Seramik ve Banyo Fuarı kapsamında, Türk Seramik Tanıtım Grubu'nun organizasyonuyla jazz sanatçısı Kerem Görsev, Arturo Toscanini Filarmonik Orkestrası ile 27 Eylül Perşembe akşamı bir konser verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-firmalari-cersaiedeki-yerlerini-saglamlastiriyor_102233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!