Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan'dan Kentsel Dönüşüm İtirafı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce itiraf etti: "Burdur kentsel dönüşüm yüzünden CHP'nin oldu."

yapi.com.tr
Bakan'dan Kentsel Dönüşüm İtirafı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 Mart seçimlerinde Burdur Belediye Başkanlığı'nın AKP'den CHP'ye geçmesinin gerekçesi olarak kentsel dönüşümü gösterdi. Sol Gazetesi'nden Yusuf Yavuz'un haberine göre, kentsel dönüşümün vatandaşa rağmen yapılmamasını sağlayacaklarını söyleyen Bakan Güllüce, "Burdur, o yüzden mi CHP'nin oldu" sorusuna, "Bana göre öyledir. Burdur'un o yüzden CHP'nin olduğuna inanıyorum" yanıtını verdi. Yoksul halkı yerleşim alanlarından sökülüp atılmasını amaçlayan kentsel dönüşümün rant amaçlı bir talan projesi olduğunu öne sürerek üç mahale halkına bilgilendirme çalışması yürüten Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan ise Bakan Güllüce'nin itiraflarının tüm siyasilere ders olmasını dilediklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İlbank Sosyal ve Eğitim Tesislerinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Pahalı dairelerde oturanların çoğunluğunun CHP'ye oy verdiğini öne sürerek tartışılacak değerlendirmelerde bulundu.

'Fikirtepe'de de düşer'

"Mesela İstanbul'da daire fiyatlarını sorun, size CHP'nin oyunu söyleyeyim. Daire fiyatları 700 bin liradan fazlaysa CHP çok yüksek, AK Parti azdır orada. Grafik şöyledir, daire fiyatları yükseldikçe AK Parti'nin oyları düşer" diyen Bakan Gülüce, bir dairenin fiyatının bir milyon doları geçmesi halinde ise AK Parti'nin o bölgede hiç olmadığını öne sürerek, "Orada CHP de yüzde 95 falandır" görüşünü savundu.

Bağdat Caddesi'nde AKP'nin çok düşük, Fikirtepe'de ise yüksek oy aldığını söyleyen Bakan Güllüce, Güllüce, "kentsel dönüşümle Fikirtepe'nin oylarının düşmeye başlamasının ihtimal dahilinde olduğunu" dile getirdi.

Altyapı çalışması gerçekleştirmeden kentsel dönüşüm yapmanın doğru olmadığını kaydeden Bakan Güllüce, yerel seçimlerde kentsel dönüşümü karşılarına farklı şekilde çıkardıklarını belirterek, "CHP, Burdur'da 'Evinizi başınıza yıkıp sizi Isparta'ya gönderecekler' diye siyasi çalışma yapıyor. Bana onlarca vatandaş 'Niye yıkacaksınız, bizi Isparta'ya niye göndereceksiniz' diye soruyor" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm itirafı

"Burdur, o yüzden mi CHP'nin oldu?" sorusuna, "Bana göre öyledir. Burdur'un o yüzden CHP'nin olduğuna inanıyorum" yanıtını veren Bakan Güllüce, "Bakan olarak vatandaşa tapulu malına kimsenin el süremeyeceğini anlatıyorsunuz ancak o yalan, öyle bir korku salınarak anlatılmış ki size hala inanmıyor. O yalana inananlar içinde katiyen CHP'ye oy vermeyecek ve güvenmeyecek olanlar da var. Varı yoğu, bütün serveti bir evi olan adama 'AK Parti evini elinden alacak' dendiğinde inanmak istemez ama 'ya olursa' korkusu onu dengesiz hareket ettirebilir. Ben ona yoruyorum" dedi.

Burdur'da üç ayrı mahallede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı halka yönelik bilgilendirme çalışması yürüten Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Aslan, Bakan Güllüce'nin değerlendirmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Burdur’da AKP nin seçim kaybetmesinde kentsel dönüşüm uygulamasının etkin rolü olduğunu belirterek, Burdur'da seçimi kaybeden AKP'li Belediye Başkanı Sayın Sebahattin Akkaya’nın haberi olmadan AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile 3 mahallede uygulanmak üzere proje hazırladığını söyledi.

Burdur Sivil Toplum Platformu olarak kentsel dönüşümün, kentin en iyi yerleşim alanı olan bölgeden yoksul halkın sökülüp atılmasını ve rantsal dönüşümü amaçlayan bir talan projesi olduğunu halka iyi anlattıklarına dikkat çeken Arslan, "bu sonuç, mahalle halkıyla birlikte Cumhuriyet Meydanında 12 gün süren imza standında bilgilendirilen 13.000 yurttaşımızın verdiği imzaların bir yansımasıdır. Burdur Sivil Toplum Platformunun örgütlediği 3 mahalle halkıyla verilen mücadeleyi kırmak amacıyla getirilen Genel Müdürün cevap veremeyip, perişan olduğu toplantının sonucudur" görüşünü dile getirdi.

'Siyasilere ders olsun'

Bu yönde verdikleri savaşımın henüz kazanılmadığının altını çizen Arslan, "rantsal dönüşüm tamamen durdurulmuş değildir. Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Güllüce’nin Burdur’da dediği gibi, Burdur Belediyesi'ne verilen kentsel dönüşüm taşeronluğu alınıp TOKİ'ye verilerek kentsel dönüşüm talanı sürdürülmek istenecektir. Bu talanı durdurmak da halkımızla birlikte vereceğimiz mücadele ile mümkün olacaktır. Burdur’da tüm toplumsal dinamikleri ve CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i gelinen noktayı iyi değerlendirip, oynanan oyunu bozmak yolunda vereceğimiz mücadeleye destek olmaya çağırıyor, Bakan Güllüce’nin itiraflarının, tüm siyasilerimize ders olması dileğiyle saygılar sunuyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakandan-kentsel-donusum-itirafi_119302.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!