Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Tarihi Havagazı Fabrikası için Tescil Raporu Hazırlanıyor!

Tarihi Havagazı fabrikası tartışmaları sürerken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan , “Havagazı fabrikası alanı oldukça değerli. Tescil raporu hazırlıyoruz. Koruma Kurulu’na tescil başvurusu yaparak tescil ettireceğiz" dedi.

yapi.com.tr
Tarihi Havagazı Fabrikası için Tescil Raporu Hazırlanıyor!

Havagazı fabrikasının bulunduğu alanda AVM yapılması duyumu üzerine açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ardından Başkentgaz, havagazı fabrikasının AVM olmayacağını açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: “Başkentgaz’dan yapılan açıklama önemli. Ankara rant havuzuna dönüştürüldüğü için sit alanlarında, yeşil alanlarda, parklarda, değerli  endüstri sahalarında, kültürel miras alanlarında AVM yapılacağına dair her duyumu önemsiyoruz. Çünkü bir gecede yıkımların yapıldığı kültürel ve tarihi değerlerimizi kaybettiğimiz anlara şahit olduk. Havagazı fabrikası alanı oldukça değerli bir alan. Tescil raporu hazırlıyoruz. Koruma Kurulu’na tescil başvurusu yaparak tescil ettireceğiz. Havagazı fabrikasının gelecek nesillere kalacak şekilde korunmasını önemsiyoruz. Mimarlar Odası’nın duyum kaynakları önemlidir. Bu açıklama, ile vazgeçildiğine inanmak istiyoruz. Olayın takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Candan, “Aynı alanda daha önce 4,5 emsallik bir imar planına dava açarak iptal ettirdik. Rant beklentisinde olanların havagazı fabrikası yerleşkesi ile ilgili hareket içerisinde olduklarını gözlemliyoruz. Süreci takip ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazı gönderdik, bilgiyi kamuoyu ile paylaşacağız. 14 Haziran itibariyle mekansal planlar yapım yönetmeliği ile imar planlama süreçlerindeki inisiyatif tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetimine girdi. Bu da duyumlarımızı güçlendiriyor. Tek elden yönlendirilen bir imar faşizmi ile karşı karşıyayız. Her duyum bizim için önemlidir. Kaynaklarımıza güveniyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-havagazi-fabrikasi-icin-tescil-raporu-hazirlaniyor_121391.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!