Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ Çeşme’ye Valilik Vizesi

İzmir Valiliği, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çeşme’de yapılacak olan konut projesine onay verdi.

yapi.com.tr
TOKİ Çeşme’ye Valilik Vizesi

İzmir’de tartışmalara neden olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapacağı Çeşme Reisdere’deki konut projesine izin çıktı. Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygun gördüğü projeye İzmir Valiliği de olur verdi. Valilik, AKP ile CHP arasında tartışmalara neden olan, inşaat yoğunluğu nedeniyle belediyelerin dava açtığı proje için “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur” dedi. Valilik, binlerce kişinin yaşayacağı projenin çevreye etkisinin değerlendirilmesine gerek görmedi.

Başbakanlık TOKİ tarafından yakın zamanda çalışmalarına başlanacak olan proje iki etaptan oluşuyor. Birinci etap olarak belirlenen alanda 550 adet konut, 1 adet 600 kişilik cami, 2 adet büfe yer alıyor. Projenin ikinci etabında ise 603 adet konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu ve 32 derslikli lise ile 600 kişilik camii bulunuyor. İmar yoğunluğu ve yüksek kat olduğu gerekçesiyle yerel yönetimler tarafından eleştirilen proje için açılan davalar ise sürüyor.

Başkan Dalgıç tepkili

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da geçen dönem yerel seçimlerden önce Çeşme Belediyesi’ne giderek destek olduğu dava süreci devam ederken Çeşme’nin yeni Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, projeye tepki göstermişti. Dalgıç, “Reisdere’de imar yoğunluğunu arttıracak projeye karşıyız. Dört katlı TOKİ projesi yoğunluk getiriyor. Zaten dava açmıştık. Ne yazık ki mahkeme kararı gelmeden işlemler sürüyor. Biz, hakkımızı arayacağız. Mücadeleyi bırakmayı düşünmüyoruz. Sonuna kadar devam” değerlendirmesinde bulunmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-cesmeye-valilik-vizesi_126000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!