Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘TOKİ Çeşme’ye Bakanlık Vizesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Çeşme’de yapılması planlanan tartışmalı konut projesine onay verdi. İki etap olarak planlanan projeye göre bin 153 adet konut, 600’er kişilik iki cami, 6 adet büfe ilköğretim okulu ve lise binası inşa edilecek.

yapi.com.tr
‘TOKİ Çeşme’ye Bakanlık Vizesi

İzmir’de tartışmalara neden olan Çeşme’de yapılacak TOKİ projesine onay geldi. Ege'de Son Söz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Reisdere’de inşa edilmesi planlanan bin 153 konutluk projeye olur verdi.  Bakanlığın onayladığı plana göre konutların yanında büfe dair her şey ayrıntısına kadar tespit edildi. Çeşme Belediyesi’nin kat yüksekliği ve imar yoğunluğu gerekçeleriyle dava açtığı projede yargı kararı beklenmeden proje olur aldı.

Neler olacak?

İzmir siyasetinde AK Parti ve CHP arasında gerilime neden olan TOKİ projesi iki etaptan oluşuyor. Birinci etap olarak belirlenen alanda 550 adet konut, 1 adet 600 kişilik cami, 2 adet büfe yer alıyor. Projenin ikinci etabında ise 603 adet konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu ve 32 derslikli lise ile 600 kişilik camii bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olurunun ardından Vali Mustafa Toprak’ın onayına sunulan projede ÇED süreci için çalışmalar başlatıldı. Proje, ÇED yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği uygun bulundu.

Mücadeleye devam

Tartışmalara neden olan projenin bir yandan devam etmesi ile ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç duruma tepki gösterdi. Dalgıç, “Biz, proje ortaya çıktığında dava açtık. Reisdere’de imar yoğunluğunu arttıracak projeye karşıyız. Dört katlı TOKİ projesi yoğunluk getiriyor. Zaten dava açmıştık. Ne yazık ki mahkeme kararı gelmeden işlemler sürüyor. Biz, hakkımızı arayacağız. Mücadeleyi bırakmayı düşünmüyoruz. Sonuna kadar devam” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-cesmeye-bakanlik-vizesi_125446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!