Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türkiye'de Bir Pencere Standardı Yok"

Doğru pencerenin herşeyden önce bina tasarımına uygun olması gerektiğine dikkat çeken ROTO Frank Genel Müdürü Artuğ Özeren, "Ne yazık ki Türkiye'de bu anlamda bir pencere standartı yok" dedi

yapi.com.tr

"Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz; sınırsız kaynakları, gelirleri olan bireyler değiliz. Ancak bu coğrafyada yaşayan insanlar da kaliteli ürünleri hakediyor" diyen ROTO Frank Genel Müdürü Artuğ Özeren; bir pencerenin herşeyden önce binanın tasarımına uygun olması gerektiğini, ancak Türkiye'de bu anlamda bir standart olmadığını söyledi. Bir pencere için hareket, kilitleme, kol ergonomisi, kullanıcı dostu olması gibi özelliklerin önemine işaret eden Özeren; bir takım modüler parçalar eklenmesiyle basit bir pencerenin fonksiyonunu ve kalitesini artırabilmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Tolga Türkanık'ın 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da sorularını yanıtlayan Özeren, "Evimizi daha az enerjiyle ısıtalım, soğutalım; enerjide dışa bağımlılığımız daha az olsun. Evimizi daha az enerjiyle ısıtalım, soğutalım; enerjide dışa bağımlılığımız daha az olsun. Yani basit bir pencereden milli ekonomiye kadar giden bir zincir var aslında. Bunun yanısıra doğa, gelecek nesiller, su kaynaklarımız, karbon ayak izimiz de zincirin diğer halkaları" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-bir-pencere-standardi-yok_133948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!